Eerste single voor Joel Geleynse, schaatspartner van Monique Smit

17-04-2011 @ 23:18

Joel Geleynse, de knappe schaatspartner van Monique Smit heeft zijn eerste single in Nederland uitgebracht met als titel ‘Love you more’. Joel die bekendheid verwierf in Nederland door deelname aan Sterren Dansen op het IJs en daarin iedere vrijdag met Monique Smit prachtige shows geeft, is in zijn geboorteland Canada al langer actief in de muziek. Dit multitalent kan niet alleen fantastisch zingen, ook schrijft en produceert hij zijn eigen nummers. In Nederland is afgelopen week zijn eerste single gelanceerd tijdens een launch party in Beachclub Vroeger te Bloemendaal.

Recentelijk liet Joel in Sterren Dansen op het IJs, op verzoek van Gerard Joling, al een stukje van zijn zangkwaliteiten horen. Vele fans vroegen toen al om meer. ‘Ik merkte dat veel mensen me vroegen naar mijn muziek. Gelukkig ben ik tegen wat mensen aan gelopen zoals Christian Looman, mijn manager, en de mensen van MBR Producties die meteen in mij geloofden en mij fantastisch hebben ondersteund. We hebben er met elkaar veel tijd en energie in gestoken, maar het resultaat mag er wezen en mijn eerste single is een feit. Aangezien mijn ouders beide in Nederland geboren zijn, en mijn roots dus hier liggen, zou ik het fantastisch vinden als ik in Nederland als zanger door kan breken’, aldus Joel. Dankzij wellnessresort De Zwaluwhoeve kan er binnenkort ook een bijpassende clip worden opgenomen.

In Canada heeft Joel al menig single op zijn naam staan en treedt hij regelmatig op met zijn band. Zijn muziek is gebruikt voor een TV programma, maar ook het Canadese Kunstschaatspaar David Pelletier en Jaime Sale hebben een kür geschaatst op de prachtige ballad ‘Molly’. Buiten het feit dat hij de nummers schrijft en zingt, arrangeert hij ze allemaal zelf. Van het zelf geproduceerde debuut album ‘Rebellion of Camouflage’ werd in Canada veel verkocht. Zijn muziekstijl laat zich het beste omschrijven als aantrekkelijke popmuziek. Het is prikkelbaar, eclectisch en emotioneel. Afgelopen jaar won hij de ‘Toronto Music Award’ voor beste live band. Joel schopte het recentelijk in een auditie als achtergrond zanger voor de nieuwe show van Lady GaGa uit duizenden zangers tot de laatste zes kandidaten. Helaas koos men er voor om uiteindelijk alleen met drie zangeressen te gaan touren. Maar nu is het de beurt aan Nederland om kennis te maken met deze fantastische zanger. Zijn single ‘Love you more’ is uit.
 

download