Succesvolle editie Muzikantendag on Tour in Utrecht

17-04-2011 @ 14:58

Zaterdag 16 april bezochten ruim 400 muzikanten de Muzikantendag on Tour in het Utrechts Conservatorium. De drukbezochte editie is succesvol verlopen met enerverende panels en workshops. De Muzikantendag on Tour werd gepresenteerd door Buma en Sena en geopend door Henk Westbroek.

Voor aanvang stond er een lange rij bij het Utrechts Conservatorium. De muzikanten konden zich vanaf 11.00 inschrijven voor de populaire demo-spreekuren. Hierin kregen muzikanten de kans om hun demo te laten beoordelen door onder andere experts van 3FM, MTV Networks, De Harmonie Boekingen en Friendly Fire.

Compositie, strategie en Engelse taal
Naast de demospreekuren konden muzikanten zich laten inspireren en informeren door grootheden uit de muziekindustrie. Met workshops, lezingen en masterclasses, kregen muzikanten informatie over zowel de artistieke als de zakelijke kant van het muzikantschap. Zo deed Thé Lau in de workshop ‘Tekst & Compositie’ uit de doeken hoe hij de nummers voor The Scene geschreven heeft. Niels Aalberts (EHPO) gaf tips over hoe een muzikant kan doorbreken met een goede voorbereiding, strategie en planning: “Alles draait om aandacht en een goed product.”. Ook werd er aandacht besteed aan de Engelse taal. Buffi Dubermann gaf een stoomcursus Engels voor popmuziek. Aan de hand van bekende popsongs gaf ze nuttige tips en adviezen.

Demopanel
Een uniek aspect aan de Muzikantendag is het demopanel. Muzikanten konden hun demo achterlaten in de demobox. Aan het eind van de dag werd hier een willekeurige selectie van gemaakt. In een volle zaal werden in Utrecht de demo’s beoordeeld door Flip van der Enden (KinkFM), Sander Guis (3FM), Tijs van Liemt (3FM Serious Talent) en Menno Visser (3VOOR12).

In het najaar vinden op zaterdag 15 en 29 oktober in respectievelijk Zwolle en Nijmegen de volgende twee edities van de Muzikantendag on Tour plaats.

Meer informatie is te vinden op www.muzikantendag.nl en twitter.com/muzikantendag

Buma en Sena presenteren de Muzikantendag on Tour. Deze wordt georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP in samenwerking met POPnl, 3FM Serious Talent, 3VOOR12, BKKC, ZIMIHC en PopEi, met medewerking van EHPO en De Muzikantengids.

bron: http://www.bumacultuur.nl/nl/nieuws/