Acteur, filmmaker en muzikant Adam Goldberg komt met nieuw album

30-03-2011 @ 18:26

Acteur, filmmaker en muzikant Adam Goldberg brengt met zijn band The Goldberg Sisters een nieuw album. Op dit album os een experimentele mix van psychedelische en psychotropische muziek te horen.
Adam Goldberg werd bekend door zijn rollen in Entourage, Saving Private Ryan, A Beautiful Mind en Friends. Later ging hij ook als filmmaker aan de slag, maar zijn opvallendste carriérestap was misschien wel die richting de popmuziek. In 2009 bracht hij met de band LANDy zijn eerste album Eros And Omissions uit.

Het nieuwe album is in slechts zes weken gerealiseerd in de studio van Aaron Espinoza (Earlimart) in LA. Daar kreeg Goldberg hulp van Merritt Lear en Roxanne Daner op viool en Andrew Lynch op trompet. Goldberg en Espinoza hebben geprobeerd ook de studio zelf een belangrijke rol te geven.

Die insteek is terug te horen in de vele lagen en effecten die in elkaar overvloeien. Goldberg en Espinoza proberen de oneindige mogelijkheden van programma's als Pro Tools te combineren met analoge apparatuur. Dat resulteert in echo's, 70's synths en effecten die worden toegevoegd aan de natuurlijke laag van instrumenten. Op het album horen we een psychedelisch en nostalgisch geluid, met een grote rol voor echo's, effecten en experiment.

De eerste single van het album heet Shush.
http://www.myspace.com/thegoldbergsisters