Nieuw album Within Temptation "The Unforgiving" uit in 48 landen

27-03-2011 @ 21:12

Het nieuwe album van Within Temptation, getiteld "The Unforgiving" verschijnt 25 maart officieel in maar liefst 48 landen. Dit conceptalbum is gebaseerd op een serie comics, geschreven door scriptschrijver Steven O'Connell (BloodRayne & Dark 48) en geïllustreerd door Romano Molenaar (Witchblade, Darkness en X-men) en wordt tevens ondersteund door een filmdrieluik waarin de karakters worden belichaamt door acteurs. Within Temptation is al enkele jaren de bestverkopende Nederlandse rockband in het buitenland met een wereldwijde verkoop van meer dan 3 miljoen CD's en DVD's, uitverkochte tours, succesvolle singles en een keur aan internationale awards, exportprijzen en gouden/platina awards.

Within Temptation, met de charismatische frontvrouw Sharon den Adel, is voor dit nieuwe album een andere muzikale weg ingeslagen. Gitarist Robert Westerholt legt uit: "We wilden geen traditioneel concept album waarbij de hele verhaallijn verteld wordt door de songteksten, dat werkt veel te beperkend voor ons.  De 12 tracks zijn vooral soundtracks voor de films en de comic geworden die een aanvulling vormen op het verhaal."
"Tijdens het schrijfproces leek het ook alsof we vanzelf teruggingen naar onze muzikale wortels: eind jaren 80, begin jaren 90. Dit is zeker een belangrijke stap geweest in de vernieuwing van het algehele geluid wat op "The Unforgiving" te horen is."

"The Unforgiving" kan worden omschreven als het meest gevarieerde album van Within Temptation tot nu toe. Luisterrijke state-of-art rock, aanstekelijke popmelodieën, pompende rifs, ijzersterke arrangementen en krachtige atmosferen geven de enorme veelzijdigheid van de band weer.

Het album wordt gedurende de laatste week van maart in 48 landen uitgebracht, waarna vanaf september een uitgebreide Europese tour zal volgen. Ook pakt de band nog een flink deel mee van het festivalseizoen met een eerste optreden op Huntenpop in Ulft op 12 augustus.
touroverzicht

http://www.within-temptation.com/

WT release-schedule:

25-03-2011: Australia, Austria, Germany, Hong Kong, Netherlands, Norway, Sweden, Switzerland, UK
28-03-2011: Belgium, Bulgaria, Czech Republic, Denmark, France, Greece, Hungary, Poland, Portugal, Romania, Russia, Israël, Slovenia/Croatia, Mexico
29-03-2011: Italy, Spain
30-03-2011: Finland, Korea, USA
06-04-2011: Japan (postponed release due to the earthquake)