Vierde album van the Sounds

21-03-2011 @ 22:32

Ze komen uit Zweden en de groep staat onder leiding van Maja Ivarsson, de frontdame van The Sounds. Ze worden één van de beste liveacts van Europa genoemd. Optredens in de VS doen ze ook; daar staat de teller al op 300 shows. Als headliner!
Op 29 maart verschijnt het album 'Something To Die For', het vierde album van The Sounds. In tegenstelling tot de vorige albums die in de VS zijn opgenomen met hulp van James Iha (Smashing Pumpkins), Jeff Saltzman en Jeff Schlesinger, is dit vierde album door de band zelf geproduceerd. In thuisstad Malmö werden tien songs opgenomen die new wave combineren met club-elementen. Uiteindelijk liggen daar ook de roots van de band. Toch is Something To Die For nog steeds punky en hondsbrutaal. Vooral: catchy.
2011 is al goed begonnen voor The Sounds. De band speelde tijdens de Berlin Fashion Week. Zangeres Maja is het gezicht van de Europese campagne van “Sebasian Hair Care Products”.
Voor Krezip schreven bandleden Jesper Anderberg en Felix Rodriguez de nummers “Play This Game With Me”, “You’re Wrong” en de hit “All My Life”.
De band zal deze zomer op de festivals staan.

albums:
2002 Living in America
2006 Dying to Say This to You
2009 Crossing the Rubicon
2011 Something to Die For

The Sounds is:
Maja Ivarsson
Felix Rodriguez
Johan Bengtsson
Jesper Anderberg
Fredrik Nilsson


THE SOUNDS "Something To Die For"
Label: Side One Dummy
bestelnr CD: SDCD 1439
Release: 29-03-2011
genre: Electro-pop
http://the-sounds.com/

Gerelateerde nieuwsberichten

Deel dit artikel op: