Fotoboek en album van Frank Boeijen

17-03-2011 @ 20:51

Ruim drie decennia staat Frank Boeijen aan de absolute top van de Nederlandstalige popmuziek. Veel van zijn liedjes roepen persoonlijke beelden op. Het leven, de liefde, vriendschappen, muziek: niets heeft betekenis zonder een verleden. Het boek 'Genade' heeft een bijgevoegde CD en op deze CD staan 10 compleet nieuwe liedjes, waarvan de songteksten weer in het boek staan.

In dit boek onderneemt Frank Boeijen een gepassioneerde zoektocht naar zijn wortels. In de landschappen van de Lage Landen herkent de zanger van klassiekers als Vaderland, De verzoening, Zwart-Wit, Kronenburgpark, Zeg me dat het niet zo is en Koud in mijn hart, de beelden die zijn leven en werk hebben bepaald. Van de rust en de weemoed van het Gelderse landschap tot het eeuwenoude mysterie van het middeleeuwse Brugge en het uitgestrekte Noordzeestrand.

De foto’s van Károly Effenberger brengen in het prachtige boek de plekken, steden en landschappen waar de muziek van Frank Boeijen is ontstaan tot leven. Ze vormen het alfa en het omega van de zanger en zijn voor hem geworden tot ‘landschappen van genade’.

Op Camera, het voorgaande album uit 2009, brak Boeijen enigszins met de door hem zelf in gang gezette trend van ballads. Lichter van toon en rijker van kleur keerde Boeijen terug bij zijn leest; het maken van echte popliedjes. Opnieuw ging hij met zijn liveband de studio in, maar Genade is toch bovenal een terugkeer naar de door Boeijen zo geliefde ballades. Het organische, warme geluid van Camera blijft op Genade behouden, waardoor de twee albums elkaar mooi aanvullen.(…) Boeijen kijkt ook vooruit (Genade, Deze Dag Is De Toekomst) en soms staat hij stil (Schoonheid Om De Hoek, Voorjaar In Valencia). Tijd en de herinneringen die de tijd met zich meedraagt vormen het primaire thema, dat vooral interessant wordt uitgewerkt in Als Ik Geen Geheugen Had. - Nu.nl

De nieuwe cd van Boeijen is een boek, met mooie foto’s in zwart wit, van Károly Effenberger. Boeijen is ook met deze plaat eredivisie, mooie teksten moeten niet eenduidig zijn en met veel piano en accordeon is deze plaat toch weer anders. Het titelnummer is een absoluut hoogtepunt; het woord ‘genade’ verbindt de seculier geworden ik-figuur met zijn gelovige, krom gestorven vader. Ook een mooi: ‘Verdwenen stad’ en ‘Reis naar de vrijheid’. Boeijen gaat altijd ergens heen. –Nederlands Dagblad

Ton Snijders: vleugel, toetsen, harmonium, accordeon, Fender Rhodes, klokkenspel, basgitaar
Martin De Wagter: drums, percussie
Charles Nagtzaam: basgitaar, electrische gitaar
Rens van der Zalm: mandoline, accordeon, gitaren, whistle, klokkenspel
Frank Boeijen: zang, gitaar

Frank BoeijenGenade (fotoboek+ CD)
uitgever: Witsand uitgevers
label: Coast to Coast

http://www.frankboeijen.nl/