Gemeenten en bedrijven in actie voor '538 WAR CHILD'

10-03-2011 @ 17:35

Op vrijdag 25 maart is het zover: dan start de actieweek ‘538 voor War Child’. Het radiostation trekt een week lang met twee trucks langs 27 plaatsen in Nederland en roept iedereen op om stunts aan te gaan in ruil voor donaties. Vele bekende Nederlanders zetten zich in voor de spectaculaire actie, maar ook inwoners en bedrijven uit de diverse gemeenten voeren stunts uit om geld in te zamelen voor War Child. Radio 538 en War Child hebben al vele leuke aanmeldingen van lokale stunts ontvangen, maar aanmelden kan nog steeds via www.538voorwarchild.nl

Originele stunts voor ‘538 voor War Child
Radio 538 en War Child geven vast een overzicht van aangemelde stunts in de diverse gemeenten. In Hoogezand-Sappemeer zijn er diverse organisaties en scholen die zich inzetten om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Zo zamelen leerlingen van de Theo Thijssenschool onder meer lege flessen in en leerlingen van basisschool het Heidemeer verkopen kaarten, boekenleggers en chocolade! Als bonus verdubbelt Super de Boer in Hoogezand-Sappemeer de opbrengst. Café de Swetser in Heerenveen werkt samen met studenten van Stenden University. De hele maand maart zamelen zij door middel van ludieke acties geld en producten in. De producten worden geveild en de opbrengst komt geheel ten goede aan ‘538 voor War Child’.

Ontbijten, knippen en zingen voor het goede doel
Studenten van Hogeschool Windesheim in Zwolle organiseren een groots ontbijt voor alle inwoners van Zwolle samen met ondernemers in de stad. De opbrengst van dit ontbijt gaat naar ‘538 voor War Child’. Kapsalon HiziHair doneert 3 dagen lang 6 euro per knipbeurt van alle vestigingen in Nederland. Leerlingen van de Berkenschool uit Amersfoort fietsen twaalf uur lang voor War Child en zamelen geld in door musicalliedjes uit de War Child schoolmusical te zingen.

Route
Radio 538 en War Child doen 27 plaatsen aan tijdens de ‘538 voor War Child’ actieweek. De trucks komen bijvoorbeeld langs in Almere, Amersfoort, Zuidas-Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Batavia-Lelystad, Delft, Den Haag, Deventer, De Efteling, Eindhoven, Emmen,Goes, Groningen, Haarlem, Heerenveen, ‘s-Hertogenbosch, Hoogezand-Sappemeer, Leeuwarden, Roermond, Utrecht, Vlissingen en Zwolle.

’s Nachts zenden DJ’s uit vanaf een vaste locatie in Rotterdam. De actieweek wordt afgesloten met een spectaculair eindfeest in Rotterdam. Kijk voor de data en de route  op www.538voorwarchild.nl  

Samenwerking
Radio 538 zet zich in voor War Child om meer oorlogskinderen te helpen. War Child gebruikt in haar werk onder andere muziek om kinderen samen te brengen, te helpen emoties te uiten en zelfvertrouwen te ontwikkelen. Ook Radio 538 kent de kracht van muziek. Zonder muziek geen Radio 538.

War Child
War Child is een onafhankelijke hulporganisatie die investeert in een vreedzame toekomst voor kinderen die getroffen zijn door oorlog. Met een creatieve en participatieve aanpak helpt War Child kinderen hun oorlogservaringen te verwerken. War Child beschermt kinderen tegen (de gevolgen van) gewapende conflicten, stimuleert hun psychologische en sociale ontwikkeling en organiseert onderwijs. Met muziek brengt War Child kinderen weer samen en helpt hen hun emoties te uiten. War Child doet haar werk in samenwerking met tientallen lokale partnerorganisaties en is actief in 12 landen.