Dance grootheden debuteren op Exit Festival Servië

08-03-2011 @ 19:45

Deadmau5 (unhooked), Digitalism live, Paul Kalkbrenner, Steve Aoki

Het Servische EXIT festival heeft opnieuw enkele DJs bevestigd die komende zomer voor het eerst op het festival komen optreden. Toneel hiervoor is de Dance Arena, met haar kasteelmuren één van de meest fantastische dance stages ter wereld.

Donderdag 7 juli zal het voor een Grammy genomineerde dance-fenomeen Deadmau5 voor het eerst zijn opwachting maken op EXIT. De 30-jarige Canadees is zonder twijfel één van de meest opwindende namen in clubland op dit moment. Na zijn eerste hit 'Faxing Berlin' in 2007 volgden nummers als 'Not Exactly', 'Sex Lies and Audiotape' en 'The Reward Is Cheese', waarmee hij zo populair werd dat hij in 2010 de best verkopende artiest op Beatport was. De whizzkid deadmau5, aka Joel Zimmerman, gebruikt cutting edge technologieën om zijn tracks aan elkaar te draaien. De langverwachte "unhooked" performance, met als handelsmerk de enorme muizenkop, zal daardoor een ongekend oorgasme veroorzaken tussen de muren van het kasteel.

Ook Digitalism zal voor het eerste te zien zijn op EXIT en wel met één van hun zeldzame live-optredens. Het Duitse elektronische duo Jens 'Jence' Moelle en Ismail 'Isi' Tüfekçi zal de Dance Arena rocken op zondag 10 juli. Hoewel de eerste release op het Franse label Kitsune, 'Zdarlight', nog altijd het bekendste is, leggen ze de lat voor hun liveshows met hun nieuwe album 'Idealism' opnieuw extreem hoog. Daarnaast zijn ze de laatste twee jaar veel gevraagd remixes te maken van indietracks, zoals ze voor Klaxons, Test Icicles, Cut Copy en The Futureheads hebben gedaan. De verwachtingen van de show op EXIT zijn zeer hooggespannen, want een elektronische act met zoveel potentieel als Digitalism is er niet geweest sinds de opkomst van Daft Punk en Chemical Brothers.

Paul Kalkbrenner is als DJ, muzikant en producer uitgegroeid tot één van de kopstukken van de Duitse elektronische muziek-scène. Ondergebracht bij het Bpitch Control label van Ellen Alien kwam hij met veel releases, maar de grote faam vergaarde hij met de film Berlin Calling. Voor deze moderne cult klassieker van regisseur Hannes Stohr verzorgde Paul Kalkbrenner niet alleen de soundtrack, maar ook speelde hij de hoofdrol. De soundtrack en de hitsingle 'Sky and Sand' braken in 2009 alle verkooprecords en de DVD-release van de film brachten hem een nieuw, veel groter publiek over de hele wereld. Aan het eind van dat jaar scheidde Kalkbrenner na tien jaar met het Bpitch Control label om de volgende stappen in zijn carrière op eigen kracht te maken. Begin 2010 ging hij op tournee langs twaalf Europese steden en werden binnen enkele weken ruim 50.000 tickets verkocht, om vervolgens als headliner op vele zomerfestivals te staan. Nieuwe reizen en nieuwe uitdagingen staan voor de deur, waaronder zijn primeur in EXIT's Dance Arena.

En last, but not least, zal ook de oprichter van Dim Mak Records en de belangrijkste party starter van Los Angeles Steve Aoki op de zondag in de Dance Arena te zien zijn. Deze DJ, artiest en producer is betrokken geweest bij de opkomst van een aantal van de meest invloedrijke acts van het laatste decennium, zoals Bloc Party, Klaxons, MSTRKRFT, Mystery Jets, The Gossip, The Bloody Beetroots. Ook produceerde en remixte hij voor Michael Jackson, The Killers, Lenny Kravitz, Tiga, Drake, Chris Cornell en meer. Met zijn indie/dance sound schijnt hij golven te veroorzaken van LA tot aan Australië, maar hij houdt zich ook bezig met mode en zet zich in voor PETA (People for Ethical Treatment of Animals). Dit jaar zal er een eigen album worden gereleased.

LINE UP TOT NU TOE:
Arcade Fire, Pulp, Portishead, Grinderman, Beirut, Underworld, Deadmau5 (unhooked), Fedde Le Grand, Magnetic Man, Tiga, James Zabiela, Digitalism live, DJ Sneak, Paul Kalkbrenner, Joris Voorn, Steve Aoki, Carl Craig, Marco Carola, Hadouken!, Joachim Garraud, Gramophonedzie, tINI.
 
TICKETS:
Tickets zijn te koop via www.exitfest.nl
 
OVER EXIT:
Het Servische EXIT Festival is van 7 tot en met 10 juli gastheer voor meer dan 400 optredens. EXIT is ontstaan vanuit jongerenbewegingen die protesteerden tegen het beleid van de toenmalige president Milosevic en is uitgegroeid tot een internationaal festival van faam, met meer dan 10.000 bezoekers uit West Europa en artiesten uit de hele wereld. De locatie van het festival is onovertroffen, in en rond het 19e eeuwse Petrovaradin fort aan de oevers van de Donau met uitzicht over de Servische stad Novi Sad. De 20 podia worden verbonden door oude klinkerwegen, wallen en tunnels. Een wandeling door het mystieke fort is als een reis door een magisch wonderland. Met een zeer divers aanbod van muziekstijlen (rock, dance, indie, latino, reggae, electronica, chill-out, Balkan folk en meer) biedt EXIT vier dagen topentertainment. De combinatie met het prachtige weer en de unieke atmosfeer maken EXIT ideaal voor de veeleisende festivalganger.

Voor en na het festival zullen Novi Sad en Belgrado in het teken staan van verschillende festiviteiten. Zo kunnen de festivalgangers meer van Servië ontdekken dan alleen het Petrovaradin Fort en langer de warmte van de Servische mensen ervaren. Een trip naar EXIT is een complete vakantie: avontuur en festival ineen!

http://www.exitfest.nl
http://www.facebook.com/exitfestnl
http://www.twitter.com/exitfestnl