Lost Bear presenteert debuutalbum 'Limshasa'


05-03-2011 @ 19:24

12 Maart geeft de Utrechtse indierockband Lost Bear een releaseshow in Theater Kikker in Utrecht voor hun debuutalbum dat 1 april uitkomt.


 
Lost Bear maakt indierock die de jaren 90 doet herleven. Met hun onconventionele bezetting van zeven personen met o.a. twee drummers en een trompettist roepen zij de hoogtijdagen van de Amerikaanse indie van invloeden als Pavement en Dinosaur Jr. in gedachten. 

 
De band begon te werken aan het debuutalbum 'Limshasa' tijdens hun tour door de Balkan vorig jaar, waar ze Servië, Kosovo, Macedonië, Bosnië en Kroatië aandeden. Eerdere opnames vonden plaats in een vochtige bunker, het album werd afgerond in Theater Kikker te Utrecht. Op deze plek vindt zaterdag 12 maart dan ook de exclusieve releaseparty plaats. Op 1 april komt het album uit bij Snowstar Records.

"Limshasa is, zoals zoveel albums, een lofzang op de liefde. Maar, zoals iets minder albums, ook een aanklacht" verklaart zanger Casper Steenhuizen, "het is een vol indierockalbum geworden over dromen en nachtmerries".


 
Lost Bear wordt zaterdag 12 maart in theater Kikker ondersteund door DS-10 Dominator, La Boutique Fantastique en Oasem. Kaarten zijn voor €13 te koop op de site van Theater Kikker, bij de prijs is de CD dan inbegrepen.

Een voorproefje van het album is hier te beluisteren

meer informatie:

www.lostbear.nl