Buma Gouden en Zilveren Harpen uitgereikt

04-03-2011 @ 08:52

3 Maart zijn tijdens het Buma Harpen Gala 2011 de belangrijkste Nederlandse muziekprijzen uitgereikt: de Buma Gouden- en Zilveren Harpen, de Buma Exportprijs en de prijs voor het Beste Nederlandse lied 2010. De Buma Gouden Harpen gingen naar Nick & Simon, Tony Berk, VanVelzen en Kane. De Buma Zilveren Harpen gingen naar Caro Emerald, Frans Duijts en Sander van Doorn. Caro Emerald won tevens de prijs voor het Beste Nederlandse lied 2010 met ‘A Night Like This’ en wist daarmee de meeste prijzen te pakken op dit prestigieuze gala. De Buma Exportprijs ging wederom naar de immens populaire André Rieu. Het programma werd live uitgezonden door de TROS op Nederland 3 en was ook te volgen via Sterren.nl. Yolanthe Sneijder-Cabau presenteerde het Buma Harpen Gala.

Naast optredens van de winnaars waren er gastoptredens van Bløf, Alain Clark, Jacqueline Govaert, 3JS & Ellen ten Damme, The Opposites, Sieneke en Lange Frans & Thé Lau. Alle artiesten werden begeleid door het Metropole Orkest onder leiding van Jules Buckley. De harpen werden uitgereikt door Marco Borsato, Boudewijn de Groot, Guus Meeuwis, Armin van Buuren, John Ewbank, Willem van Kooten, Wende en Ali B.

De Buma Gouden Harp is de hoogste onderscheiding die door Buma Cultuur wordt uitgereikt. Het is een prijs bestemd voor muziekauteurs en artiesten die zich in hun carrière op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse muziek. De Buma Zilveren Harp is bedoeld om jonge, scheppende of uitvoerende artiesten te bekronen die al een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse muziek hebben geleverd.
Het Beste Nederlandse lied wordt jaarlijks uitgereikt aan een Nederlandse artiest en componist(en) die geselecteerd zijn op basis van de best verkochte en meest gedraaide songs van het afgelopen jaar. De winnaars voor het Beste Nederlandse lied, de Buma Gouden- en Zilveren Harp worden gekozen door auteurs en artiesten die zich hebben aangesloten bij Buma. De Buma Exportprijs wordt jaarlijks toegekend aan de artiesten en auteurs die het meest succesvol zijn met Nederlands muziekcopyright in het buitenland.
http://www.bumacultuur.nl/