Cloud 9 Music koopt Mid-Town catalogus

02-03-2011 @ 19:13

Cloud 9 Music heeft de catalogus van Mid-Town overgenomen. Mid-Town startte in 1987 en wist in de jaren 90 uit te groeien tot één van de meest toonaangevende muziekmaatschappijen met tevens een eigen distributie- en merchandise-tak.

De catalogus bevat ruim 3000 masters waaronder alle hits van DJ Paul Elstak (o.a. “Rainbow in the sky” en “Promised Land”), Rotterdam Termination Source “Poing" en Euromasters. Tevens bevat de catalogus internationale hits als “Greece 2000” 3 Drives on a vinyl, “Waterverve” Mark van Dale & Enrico en “Blow Ya Mind” Lock ’n Load. Andere grote namen uit de catalogus zijn Klubbheads, DJ Jean, Ferry Corsten en DJ Misjah.

Mid-Town zal zijn activiteiten als distributie-maatschappij en de merchandise-tak voort zetten en zich nog meer gaan richten op haar succesvolle events tak Nightmare Events.

Raymond van Vliet (Cloud 9 Music) “Nadat we eerder catalogi als Combined Forces, White Villa en United overnamen is Mid-Town absoluut de kroon op eerdere aanvullingen en bevat het fantastische titels die we op vele verschillende manieren zullen gaan herexploiteren. Ik ben enorm trots dat wij ons nu eigenaar mogen noemen van deze kroonjuwelen! Mooi voorbeeld is de recente hype rondom Paul Elstak en het gebruik van diverse songs van hem in de film ‘New Kids’.

De catalogus is per 1 januari overgenomen.