Death Letters op tour in het buitenland

22-02-2011 @ 19:02

Jonge indierockers Death Letters in voorprogramma van De Staat

Op 15 april komt het nieuwe album "Post-Historic" van Death Letters uit bij PIAS, en zullen zij, behalve eigen shows, De Staat supporten bij hun "Machinery"-tour in Nederland. Daar zal het niet bij blijven - Death Letters zullen De Staat ook vergezellen bij de optredens in de VS, UK en in Duitsland.

De bevestiging van SXSW is al langere tijd bekend voor dit rockduo. Behalve de gebruikelijke showcase zal de band ook spelen op een avond georganiseerd door hun producer Chris "Frenchie" Smith (Dandy Warhols, Jet, Trail of Dead). Daarna vertrekken zij samen met De Staat naar het noorden van de Verenigde Staten voor shows in Chicago en Minneapolis.

Death Letters zal vervolgens in het voorprogramma spelen van de De Staat in London in april en tijdens een Duitse tour van 7 shows in o.a. Berlijn, Hamburg en Bremen.

"Ik heb erg veel zin in de komende maanden," aldus frontman Duende Ariza Lora over de plannen in het buitenland. Ambitieus? "De muzikale klik die we hadden in Austin met onze Amerikaanse producer heeft voor mij alleen maar bevestigd, dat onze muziek ook aanslaat buiten de Nederlandse grenzen. En dat is toch wel een groot compliment. Natuurlijk wil ik graag met "Post-Historic" wereldwijd releasen vanuit mijn label Silent Voice Records, het past ook heel erg bij ons. Tijdens SXSW kunnen we ook actief op zoek gaan naar partners daarvoor. Sinds ons optreden op Eurosonic zijn we in contact met een agent in Scandinavië, die hard aan het werk is om ons weer daarheen te halen. Voor best een lange periode. Echt te gek!"

Voordat het album "Post-Historic" 14 en 15 april gepresenteerd zal worden in Rotterdam en Amsterdam, komt de eerste single "Your Heart Upside Down", nu al vaak te horen op 3FM, uit op 10inch vinyl. Op deze EP staan, behalve de single, twee tracks die niet op het album te horen zijn. De EP is al als pre-order te downloaden via iTunes en in de winkel verkrijgbaar vanaf 4 maart as..

16-Mar USA Austin, TX Easy Tiger
18-Mar USA Austin, TX West Tent, Brush Square Park
18-Mar USA Austin, TX Guero's South Congress
21-Mar USA La Crosse The Warehouse
22-Mar USA Minneapolis 7th Street Entry
24-Mar USA Chicago Pancho's
27-Mar NL Utrecht Tweetakt

06-Apr UK London Barfly
14-Apr NL Rotterdam Rotown
15-Apr NL Amsterdam Paradiso
16-Apr NL Enschede Atak
21-Apr NL Groningen Vera
23-Apr NL Zwolle Hedon
29-Apr NL Alphen a/d Rijn Kasteel - festival
30-Apr NL Eindhoven Effenaar

04-May DE Oberhausen Zentrum Altenberg
09-May DE München Backstage Club
10-May DE Berlijn Crystal Club
11-May DE Hamburg Hafenklang
12-May DE Frankfurt Nachtleben
13-May DE Bremen MS Treue
26-May DE Keulen Underground Club

03-Jun NL Nijmegen Oddstream Festival
04-Jun NL Utrecht EKKO
18-Jun NL Eersel Robfest

http://www.deathletters.net/