Buffalo Springfield plant dit najaar een reunie tour

11-02-2011 @ 19:32

Voor het eerst sinds 1968 ! lijkt het erop dat de legendarische groep Buffalo Springfield in de originele bezetting enkele optredens zal gaan geven.

Neil Young, Stephen Stills en Richie Furay gaan het er op wagen, aldus een razend enthousiaste David Crosby, die dit nieuws meldde aan het popblad Rolling Stone. In 2010 was er al een voorzichtige poging toen de groep bijeenkwam voor de Bridge School Benefit in California. Zie opname van dit korte optreden.

Het uiteenvallen van Buffalo Springfield zorgde in 1968 voor de komst van de volgende supergroep: Crosby, Stills, Nash & Young, die ook slechts kort bestond, maar wel de popklassieker "Deja Vu" opleverde.

David Crosby zelf hoopt nog steeds op een reunie van The Byrds. De sleutel daarvoor ligt bij Roger McGuinn, die dit volstrekt niet ziet zitten. De andere bandleden in The Byrds waren naast David Crosby en Roger McGuinn o.a. Chris Hillman, Gene Clark en Michael Clarke. The Byrds stopten in 1973.

Voor een reunie van Buffalo Springfield is vooralsnog geen nieuw materiaal te verwachten, hoewel niets uit te sluiten valt en vooral Neil Young schrijft liedjes bij de vleet. 

Van Buffalo Springfield zijn vooral de liedjes "For what it's worth' en "Expecting to fly" bekend. Tussen 1966 en 1968 verschenen 3 albums.

bron: o.a. Rolling Stone