Lang verwacht debuut van Selah Sue op 4 maart

04-02-2011 @ 15:30

Op 4 maart verschijnt het langverwachte debuutalbum van Selah Sue. Het album met de gelijknamige titel Selah Sue is geproduceerd door Patrice & Farhot. Naast haar eerste twee singles Raggamuffin en Crazy Vibes, bevat het album ook de track Mommy die is geproduceerd door de befaamde Meshell Ndegeocell en de track Please waar Cee Lo Green op meedoet. Bekijk hier de video van Raggamuffin.

Selah Sue is geboren als Sanne Putseys in Leuven, België en is 21 jaar oud.
Vorig jaar tekende zij bij het Franse label Because Music, waar ook artiesten zoals Charlotte Gainsbourg, John Butler Trio en Uffie zijn getekend. Haar stem houdt het midden tussen Amy Winehouse, Erykah Badu en Duffy maar is onmiskenbaar Selah Sue. ‘Ik schrijf zoals een singer-songwriter, maar geef er de voorkeur aan om te zingen in de stijl van black music. Soul, blues, ska, ragga of drum ‘n’ bass’, vertelt zij.

Selah Sue werd begin 2009 al opgemerkt door De Wereld Draait Door waar zij dat jaar twee keer heeft opgetreden. Daarnaast was zij al eerder te gast in de show van Giel Beelen op 3FM en speelde zij in hetzelfde jaar nog op North Sea Jazz en Lowlands. Ook het afgelopen jaar speelde zij op Lowlands en gaf zij een aantal uitverkochte concerten in ons land. Haar EP Raggamuffin, die in oktober j.l. uitkwam, stond op #1 in de iTunes R&B/Soul album lijst en op #2 in de iTunes albumlijst.
 
Dit jaar mogen wij nog meer genieten van de optredens van Selah Sue. Zo stond zij begin dit jaar al in Groningen op Eurosonic.
In mei zal zij terugkeren voor een clubtour:
19 mei in Tivoli, Utrecht
22 mei in Effenaar, Eindhoven
29 mei in Melkweg, Amsterdam
 
www.selahsue.be