Nieuw album van Daniel Lohues onderweg

19-01-2011 @ 19:10

Na zijn indrukwekkende "Allennig" serie van de laatste jaren komt Daniel Lohues met nieuw werk. De liedsmid uit Erica gaf zijn album en het bijbehorende theaterprogramma de titel "Hout moet". Het album zal op 14 februari uitgebracht worden bij Pias.

In zijn nieuwe songs kijkt Daniel positief naar de toekomst en liefdevol naar wat gebeurd is. Allennig is hij op dit album niet. Daniel nodigde twee Emmense muziekvrienden Bernard Gepken en Guus Strijbosch uit, om bij hem thuis aan de keukentafel in Erica een aantal van zijn nieuwe songs te spelen. Guus op de contrabas en Bernard op gitaar, mandoline en soms op de drums. Met een selectie uit die stapel nieuwe liedjes zijn ze de studio ingedoken om samen met Bart Wagemakers, al jaren Daniel's vaste steun en toeverlaat in de opnamestudio, de nummers op te nemen.

Zo ontstond een bijzonder album, vol nieuwe juweeltjes, alles gespeeld op vintage akoestische instrumenten. Handgemaakte, ambachtelijk muziek. In zijn typisch Lohuesiaanse teksten neemt de schrijver ons mee naar zijn gedachtewereld. Bijvoorbeeld over de noodzaak soms diep het bos in te gaan om droog brandhout voor het vuur te vinden. In Daniel's liederen zit overal van alles achter. Het vuur staat hier voor de liefde, het bos voor de wijde wereld. Ook maakte hij een lied over een levenswijsheid die hij leerde van een Canadese Japanner. "Aordig doen tegen mensen die niet aordig doen".

Verder zijn er op "Hout moet" songs te vinden over een Pool met heimwee, een scene bij de hemelpoort, een lofzang op het menselijk geheugen en nog meer on-alledaagse thema's waarbij Daniel's typisch Nedersaksische humor tussen de woorden in te vinden is. Een warm, positief, prettig-melancholiek nieuw album, zoals alleen Daniel Lohues het maken kan.

Daniel Lohues tourt met zijn gelijknamige theatertour van 2 februari t/m 18 juni 2011 door het land en speelt 65 shows. De tour is bijna geheel uitverkocht.

http://web.lohues.nl/dlohues/