Debuutalbum van Bruno Mars: Doo – Wops & Hooligans

13-01-2011 @ 09:05

Vrijdag 14 januari verschijnt het debuutalbum van Amerikaans multitalent Bruno Mars. Op het album, met de titel Doo - Wops & Hooligans, staan naast de twee monsterhits Just The Way You Are en Grenade ook twee bonustracks. Just The Way You Are, de debuutsingle van Bruno Mars, is inmiddels goud en bereikte eerder al de #1 positie in de Nederlandse Single Top 100, Nederlandse Top 40 en de Nederlandse Airplay Top 200. Tweede single Grenade gaat ook erg goed. De single blijft stijgen en is hard op weg naar de #1 positie. In de US en UK heeft deze single al de #1 positie bereikt. Afgelopen week stonden beide singles in de Nederlandse Single Top 10.  

Bekijk hier de indrukwekkende sizzle reel van Bruno Mars.
Naast het succes met zijn twee singles is Bruno Mars ook genomineerd voor maar liefst zeven Grammy Awards. Nooit eerder kreeg een artiest zo’n brede erkenning; nominaties voor zijn werk als songwriter, producer, performer en samenwerking met andere artiesten laten zien hoe groots het talent van Bruno Mars is.
      
Bruno Mars is geboren en getogen op Hawaii. Hij komt uit een zeer muzikaal nest en is van jongs af aan beïnvloed door verschillende muzikale stromingen, van reggae en R&B tot folk en jaren ’50 rock ’n roll. Na de middelbare school verhuisde hij naar Los Angeles, waar hij samen met Philip Lawrence en Ari Levine het succesvolle producers-/schrijverstrio The Smeezingtons vormde. Samen zijn ze verantwoordelijk voor onder andere de hits Right Round van Flo Rida en Wavin’ Flag van K’naan. Ook schreef Bruno Mars mee aan de enorme hit F**ck You van Cee Lo Green. Nederland maakte kennis met Bruno Mars door de hits Nothin’ On You met B.o.B en Billionaire met Travie McCoy, waarmee hij respectievelijk #1 in de Top 40 en een top 5 single hit behaalde.
 
Op 6 maart a.s. staat Bruno Mars in Paradiso. Het concert was binnen enkele uren uitverkocht.
 
Bruno Mars: Doo – Wops & Hooligans
release: 14-01-2011
label: warner music
www.brunomars.com