Tweede album van Friese band Ilanois klaar

04-01-2011 @ 21:14

Ze durven wel, die jongens van Ilanois. Je tweede album laten produceren door Simon Gogorly (o.a. bekend geworden door werk voor U2 "How to dismantle an atomic bomb, New Order, Gwen Stefani, No Doubt en Andrea Corr) en laten mixen door Barny Barnicott (Editors, Placebo, Stereophonics). Dat kost enorm veel tijd en geld, maar het is het dubbel en dwars waard. ‘Chase The Sundown With Me’ is een fantastisch album geworden en is vanaf 28 januari 2011 verkrijgbaar via PIAS.

Op ‘Chase The Sundown With Me’ is een vetter geluid met een edgy randje te horen. Er staan tien goed in het gehoor liggende pop/rocksongs met een scherp randje op het album. Soms melancholisch, soms stevig rockend, maar altijd met prachtige, meeslepende melodieën. Kenmerkend is ook de krachtige falset van zanger/gitarist Ilan. Hij is dan ook beretrots op het album: “Het klinkt vertrouwd, maar tegelijkertijd zijn er, denk ik, geen bands in Nederland die zo klinken als Ilanois”.

Dat vond ook 3FM, die de band na het horen van de single ‘Chase The Sundown With Me’ direct tot 3FM Serious Talent bombardeerde.

Live:
12/01 - Café Koster - Groningen
21/01 – CD relesease – Romein – Leeuwarden
26/01 – Paradiso - Amsterdam

http://www.ilanois.nl/

http://twitter.com/ilanois