Death Letters tekent bij [PIAS]

24-12-2010 @ 16:45

Het gonsde al een tijdje door de wandelgangen van alternatief rockend Nederland, en over enthousiaste betrokkenen konden het amper voor zich houden: het contract tussen Death Letters en [PIAS] is nu eindelijk getekend. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de release van het tweede album, dat opgenomen is in Austin, Texas, met de Amerikaanse producer Chris "Frenchie" Smith (Dandy Warhols, Trail of Dead). Het tweede album, genaamd 'Post-Historic', zal op 15 april 2011 uitkomen.

'Post-Historic' zal een aanzienlijke andere sfeer hebben dan het eerste album. De punkinvloeden blijven, maar waar op het debuutalbum de bluesrock nog prominent werd vertegenwoordigd, zal nu psychedelische postrock de boventoon voeren. Duende Ariza Lora, gitarist, zanger en componist van de band, zegt daarover: "Het vorige album schreef ik op mijn 14e, en inmiddels luisteren we naar andere muziek. En dat is zeker terug te horen op Post-Historic." Over de opnames vertelt hij: "Austin heeft echt veel indruk op me gemaakt. Met Frenchie hadden we zo'n goeie klik, de muziekscene is heel tof, en ik ben natuurlijk heel blij dat we weer terug mogen voor SXSW in maart."

Binnenkort zijn Duende en drummer Victor Brandt weer live te aanschouwen, waaronder op de [PIAS] showcase tijdens Eurosonic in januari. Ook zullen ze het voorprogramma verzorgen van De Staat en staat er een eigen release-tour gepland.

Live:
13-jan-11 Eurosonic Platform (PIAS SHOWCASE) Groningen
25-feb-11 De Piek (support De Staat) - Vlissingen
14-apr-11 Rotown (CD Presentatie) - Rotterdam
15-apr-11 Paradiso Bovenzaal - Amsterdam
16-apr-11 Atak (support De Staat) - Enschede
21-apr-11 Vera (support De Staat) - Groningen
23-apr-11 Hedon(support De Staat) - Zwolle
12-mei-11 Ekko - Utrecht

www.deathletters.net