Metropole Orkest gaat samenwerking aan met Basement Jaxx!

22-12-2010 @ 12:34

Het Metropole Orkest is een unieke samenwerking aangegaan met het succesvolle Britse dance-duo Basement Jaxx. Vrijdag 4 februari 2011 vindt de première plaats in Muziekgebouw Frits Philips te Eindhoven.

Het Metropole Orkest, begin december nog genomineerd voor maar liefst 3 Grammy's, zoekt regelmatig toonaangevende partners in jazz, pop en wereldmuziek. Met de nagalm van het grote succes met Moke nog in de oren, worden in 2011 onder leiding van Metropole's vaste gastdirigent Jules Buckley sessies gestart met het Britse dance-duo Felix Buxton en Simon Ratcliffe, alias Basement Jaxx.

Op deze bijzondere avond brengt het Metropole orkest zowel de klassieke als eigentijdse orkestrale versies ten gehore van de vele hits die de Basement Jaxx rijk is, zoals "Red Alert", "Where's Your Head At", "Good Luck" and "Raindrops". Eerder al was het duo in Nederland te zien op festivals als Pinkpop en Lowlands.

De avond wordt geleid door Jules Buckley, maar ook de Basement Jaxx zelf en diverse gastzangers maken hun opwachting. Bovendien zal de Basement Jaxx deze avond ook voor het eerst nieuw materiaal laten horen, dat speciaal hiervoor door Felix Buton is geschreven.

De combinatie Metropole Orkest, Basement Jaxx en Jules Buckley staat voor een levendige benadering van dance, funk en house in scherp gesneden orkestrale arrangementen. De avond belooft een uitzonderlijke
muzikale ervaring te worden. Uniek, voor het eerst en dus niet te missen!

De kaartverkoop gaat 22 december van start. Tickets zijn te verkrijgen via www.muziekgebouweindhoven.nl