Dirk Meeldijk ontvangt prijs voor aankomend talent

21-12-2010 @ 22:07

De uit Hillegom afkomstige zanger Dirk Meeldijk heeft een prijs voor aankomend talent gekregen en daar is hij natuurlijk erg trots op.

Het Amsterdams Volkskoor geeft ieder jaar een concert in theater De Rode Hoed in Amsterdam en deze keer was het programma: "Weet je nog van toen". Om hierop in te haken heeft het koor besloten een prijs in het leven te roepen om het Nederlandse lied onder de aandacht te brengen en te houden. Het was dit jaar voor de eerste keer dat deze prijs werd uitgereikt en het is dan ook een grote eer voor Dirk Meeldijk dat hij deze heeft gekregen. Hij kreeg de prijs overhandigd van de voorzitter van het Amsterdams Volkskoor Rinus van Beeten, omdat hij met zijn repertoire het volkse lied weer onder de aandacht weet te brengen. "Het oude Nederlandse lied gaat jammer genoeg een beetje verdwijnen. De jeugd moet de oude Nederlandstalige muziek doorgeven, zodat het niet verloren gaat en Dirk is een zanger die dat doet. Hij verdient dan ook deze prijs", aldus Rinus van Beeten.

Dirk Meeldijk was aangenaam verrast met deze prijs. “Ik was daar samen met mijn vrouw Myrna uitgenodigd en zat in de VIP. Naast me zat Ria Alberti, de vrouw van Willy Alberti en we zaten een beetje te kletsen. Rinus van Beeten hoorde ik ineens zeggen: “Er zit een nieuw talent in de zaal, die het volkse lied in Nederland levend houd. Hij was altijd al fan van Willy Alberti, Johnny Jordaan en tante Leen en zijn grote vriend was Andre Hazes. Toen ging bij mij een lichtje branden en ik zei tegen Myrna, ik ben het toch niet, maar ik was het wel, want nog geen seconde later hoorde ik Rinus zeggen, nou Dirk je mag wel gaan staan, want jij krijgt de prijs”. Voor Dirk Meeldijk kan het jaar 2010 dus niet meer stuk. Zijn singles “Adieu adieu” en “Jouw accordeon” kwamen hoog in de hitlijsten, hij werd opa van een prachtige kleindochter Chavelli en nu heeft hij ook nog eens deze prijs gewonnen. “Ik ben er zo ongelooflijk blij mee, een prijs die je krijgt van een Amsterdams Volkskoor, dat betekent toch heel wat”.

www.dirkmeeldijk.nl
www.berkmusic.nl