Nieuwe album RIGBY wordt verwacht in februari

20-12-2010 @ 20:35

RIGBY belooft op 18 februari met een nieuw album te komen. Solid Ground moet rauwer, steviger, eigentijdser en meer volwassen worden dan het debuutalbum 'Everything Must Go'.

'Je eerste album maak je zonder dat je fans hebt', legt zanger Christon Kloosterboer uit. 'Als ik nu schrijf, zie ik mensen voor me. En dingen die we onderweg hebben meegemaakt. Een belangrijk verschil is ook dat we dit keer, voordat we de studio ingingen, alle songs op het podium hebben kunnen uitproberen. Dat scheelt enorm.'
Kloosterboer, die ooit deelnam aan Idols, is verantwoordelijk voor de nummers van RIGBY. De band, die een hit scoorde met Pass You By, viel vorig jaar bijna uit elkaar.
Vlak nadat de band gebombardeerd werd tot nieuwe huisband van De Wereld Draait Door, stapten drie van de vijf leden op.
Christon Kloosterboer en bassist Lars van Starrenburg vonden nieuwe muzikanten, waarna ze een grote hit scoorden met 'One Song'. Het nummer werd vorig jaar verkozen tot themanummer van Serious Request.

Rigby maakt naar eigen zeggen een sprong voorwaarts op het nieuwe album. Het eerste nummer van het album, 'Fire', wordt al geregeld gedraaid op de Nederlandse radiostations.
De band geeft 22 december tijdens een concert in de Amsterdamse poptempel Paradiso een voorproefje van 'Solid Ground'. RIGBY treedt 13 januari ook op tijdens het Groningse Eurosonic Festival.

http://www.rigbymusic.nl/