Haagse band Splendid tekent bij PIAS

08-12-2010 @ 21:30

Relaxte beats, zonnige blazers en kritische teksten, met andere woorden: SPLENDID! Deze Haagse band heeft getekend bij [PIAS], Agents After All en Pennies From Heaven en brengt in maart 2011 een nieuw album uit.

Splendid bestaat uit Sven van Wijk (drums), Bart-Jan Kerckhof (bas), Sicco van Grieken (gitaar), Bart Janssen (toetsen), Jort Goderie (alt-sax), Bart Goderie (tenorsax) en Patrick Schmitz (vox). De band is actief in de reggae scene sinds 2001 en hebben in de loop der jaren al veel opgetreden in Nederland, zo speelden ze op het Into The Great Wide Open festival op Vlieland en in het voorprogramma van Madness in de Heineken Music Hall. In 2011 komen er nog veel meer optredens bij!

In januari zal Splendid het koude Groningen tot een kookpunt brengen met hun warme klanken tijdens hun optreden op het Noorderslag festival 15 januari in Groningen. Hier zullen ze het nieuwe album presenteren waar ze nu nog heel hard aan werken met producer Robin Veldman en mixer Jan van Wieringen, zij hebben onder andere ook gewerkt aan het succesalbum van Caro Emerald. Naast het uitbrengen van het album is Splendid ook te zien en te horen in de allereerste Nederlandse 3D-film ‘Stilletto’ met oa. Bas Muijs en Fajah Lourens geregisseerd door Rob Houwer (bekend van Turks Fruit en Soldaat van Oranje) die in maart in de bioscopen draait.

Er staat dus genoeg te gebeuren rondom Splendid dus Rise Up en onderga het zomerse gevoel. Het wordt een ‘Splendid’ lente en dat is maar goed ook na deze koude wintermaanden.

http://www.splendidmusic.nl/