Eurosonic Noorderslag en Sonicbids presenteren EuroSonicbids

04-12-2010 @ 17:13

Eurosonic Noorderslag gaat een samenwerking aan met Sonicbids, de website die helpt bands te ontdekken en optredens te boeken, om een nieuw programma genaamd 'EuroSonicbids' te lanceren. EuroSonicbids is een joint venture dat Europese festivals financieel beloond voor het boeken van opkomend Europees talent. Met dit programma worden maximaal 800 optredens op 400 festivals in heel Europa ingevuld, om te beginnen met de artiesten die optreden tijdens Eurosonic Noorderslag 2011. Op deze manier willen de twee partijen de groei van kleine, independant artiesten in de Europese muziekindustrie stimuleren.

"Het doel van het EuroSonicbids programma is het creëren van meer kansen voor Europese acts in Europa", aldus Peter Smidt, mede-oprichter en creatief directeur van Eurosonic Noorderslag. "We zijn erg blij dat Sonicbids Europese festivals die Eurosonic Noorderslag bijwonen financiële steun geeft bij het boeken van bands uit het evenement. Het is een aanbod dat festivals niet kunnen weigeren. "

"Sonicbids investeert fors in de Europese markt omdat het als marktleider onze taak is om te blijven zoeken naar manieren om ons business model verder te ontwikkelen. Met honderden festivals die aanwezig zijn tijdens Eurosonic Noorderslag, is het een geweldige partner die ons helpt ons netwerk uit te breiden", zegt Panos Panay, oprichter en CEO van Sonicbids. "Het doel van dit programma is een verdere versterking van Eurosonic Noorderslag's missie om de uitwisseling van Europese muziek te bevorderen en Sonicbids 'missie om wereldwijd mogelijkheden aan te bieden aan de artistieke middenklasse."

EuroSonicbids
motiveert Europese festivals om artiesten te programmeren die betrokken zijn bij het programma. Voor de eerste act die ze kiezen door EuroSonicbids ontvangen zij € 500, en festivals die een zogenaamde nieuwe 'gig listing' openen op de Sonicbids website en een tweede act boeken ontvangen nog eens € 1.000. Festivals worden sterk aangemoedigd om deze middelen in te zetten om de geselecteerde artiesten te betalen.

Kijk voor meer informatie over het EuroSonicbids programma op: www.eurosonicbids.com

Over Sonicbids
Sonicbids is de website die muzikanten aan optredens helpt en programmeurs aan goede muzikanten. Hun gemeenschap omvat meer dan 280.000 acts en 24.000 initiatiefnemers van over de hele wereld. Met festivals, clubs, scholen o.a. biedt Sonicbids een breed scala aan optredens voor elke type muzikant. Alleen al vorig jaar werden meer dan 71.000 optredens geboekt op de site. Het bedrijf werd in 2001 opgericht door Panos Panay en blijft zich concentreren op haar missie om de artistieke middenklasse te versterken. Zorg voor een optreden of boek een band via www.sonicbids.com .

Over Eurosonic Noorderslag
EuroSonic Noorderslag is de belangrijkste Europese muziekconferentie en showcase festival voor Europese muziek. Met meer dan 260 Europese acts die verspreid over 40 podia optreden en 3.000 professionals uit de muziekindustrie, is Eurosonic Noorderslag de ultieme plek voor muziekliefhebbers en professionals. Met Eurosonic Noorderslag wil Stichting Noorderslag een platform creëren voor de Europese muzieksector en het Europees repertoire presenteren en promoten. Om dit te bereiken biedt de stichting een podium voor de presentatie, uitwisseling en het benadrukken van muziektalent. Middelen hiertoe zijn twee festivals, een conferentie, een talentuitwisselingsprogramma en de presentatie van zeven muziekprijzen. Voor meer informatie: www.eurosonic-noorderslag.nl