Deadmau5 brengt nieuw album 4x4=12 uit

03-12-2010 @ 21:51

De uit Canada afkomstige muzikale visionair Deadmau5 brengt zijn derde officiële album ‘4x4=12’ uit. Evenals het voorgaande album ‘For Lack Of A Better Name’ niet zomaar een verzameling losse Deadmau5 singles, maar een overzicht van zijn meest recente producties in een 11-track durende soundtrack. Het album bevat een aaneengeschakelde reeks van electro, progressive en zelfs dubstep tracks die vakkundig tot één geheel werden gesmeed. Het album ‘4x4=12’ wordt uitgebracht door EMI Music en is vanaf 3 december 2010 verkrijgbaar.       

De combinatie van vooruitstrevende producties, een uitgekiend imago, een niet aan te slepen merchandise lijn en zijn wervelende live shows maakt Deadmau5 tot één van de meest besproken artiesten in de huidige dance cultuur. Met zijn imponerende LED show voorzien van technisch hoogstaande visuals en de high tech booth reist Deadmau5 over alle continenten. Zoals het gezaghebbende Engelse dagblad The Guardian sprak na het ondergaan van een Deadmau5 show: “Met alle respect voor Kraftwerk en Daft Punk, visueel gezien moet dit wel één van de meest spectaculaire shows zijn in de geschiedenis van de dance”. Het optreden tijdens de 2010 MTV Video Music Awards en zijn bijdrage aan de game DJ Hero 2 bevestigen zijn immer rijzende status.

In de heilige graal der jaarlijkse DJ lijsten, de DJ Mag Top 100, klom Deadmau5 dit jaar naar een vierde positie. Na Armin van Buuren, David Guetta en Tiësto maakt dit Deadmau5 de op drie na populairste DJ ter wereld; een misleidend gegeven, aangezien Deadmau5 niet als DJ bestempeld kan en wil worden. Deadmau5 ontstijgt het DJ vak, de Canadees is een live performer en een muzikale techneut die zijn uitgebreide discografie in ter plekke verzonnen nieuwe versies over het publiek uitstrooit. Afkomstig van de zesde positie nam Deadmau5 deze stijging in de DJ Mag Top 100 met gepaste humor in ontvangst door de nummer vijf, het Engelse trio Above & Beyond, het verzoek te sturen om te ruilen van plek omdat Deadmau5 “het getal 5 beter bij hem vindt passen”.

Wie recentelijk een live show van Deadmau5 heeft bijgewoond mocht al een groot aantal tracks afkomstig van het 4x4=12 album beleven. De vaste openingstrack tijdens de Deadmau5 shows Some Chords is ook op het album de gedoodverfde opener, die vervolgens een energieke mix van electro, progressive en dubstep inluidt. Deed de mau5 het op zijn voorgaande album nog in zijn eentje, op 4x4=12 zoekt hij de productionele samenwerking op. Samen met de Amerikaan Wolfgang Gartner produceerde hij de single Animal Rights en met de Engelse producer Chris Lake levert hij de track I Said, die in de Michael Woods remix op het album te vinden is.

De meest recente Deadmau5 single Sofi Needs A Ladder, met vocale ondersteuning van zangeres Sofi, debuteerde tijdens het Ultra Music Festival 2010 in Miami. Via de electro track Cthulhu Sleeps en de progressive productie Right This Second schotelt Deadmau5 twee dubstep tracks voor: Raise Your Weapon en One Trick Pony, laatstgenoemde eveneens met de vocalen van Sofi. Hiermee laat Deadmau5 zien dat hij ook het dubstep genre meester is. De razende Deadmau5 trein komt na elf tracks tot stilstand met de atmosferische afsluiter Everything Before.       

Deadmau54x4=12 wordt in Nederland uitgebracht door EMI Music en is vanaf 3 december 2010 te krijgen bij de bekende verkooppunten. 

download: http://www.megamediamagazine.nl/
www.deadmau5.com