Within Temptation schrijft conceptalbum

19-11-2010 @ 18:29

Within Temptation, al enkele jaren de bestverkopende Nederlandse band in het buitenland, legt momenteel de laatste hand aan het langverwachte vijfde studioalbum getiteld "The Unforgiving". Dit conceptalbum is gebaseerd op een serie comics, geschreven door scriptschrijver Steven O'Connell (BloodRayne & Dark 48) en geïllustreerd door Romano Molenaar (Witchblade, Darkness en X-men).

Zangeres Sharon den Adel: "Voor dit album zijn we met een totaal andere insteek aan het werk gegaan omdat we graag een nieuwe stap wilden zetten in onze creatieve ontwikkeling. Elke track op "The Unforgiving" is geschreven op basis van de comic. De hoofdkarakters uit de comic belichamen de karakters in de songs. Door het concept werden we uitgedaagd onze grenzen te verleggen en het inspireerde om de sound vanuit een andere hoek te benaderen. Dit resulteerde in een album met onze beste liedjes tot nu toe!"

Het album zal in maart 2011 in 48 landen worden uitgebracht, waarna een uitgebreide Europese tour zal volgen. De voorverkoop van deze tour startte enkele maanden geleden, waarna er in Londen, Parijs en Kopenhagen grotere zalen werden bijgeboekt om aan de grote vraag naar kaarten te kunnen voldoen.

Belangrijk onderdeel van het nieuwe album is het nieuwe online platform www.within-temptation.com met de look & feel van een nieuwsportaal waarop de  interactie met de fans enorm wordt verhoogd en lifestyle nieuws wordt geplaatst. Zo zal er ook per land een officiële reporter worden aangewezen die nieuws uit eigen land aanlevert op het gebied van muziek, lifestyle en entertainment.