Nederland-Zuid Afrikaanse CD SKOP GAT: een onweerstaanbare cocktail!

17-11-2010 @ 23:35

Netto opbrengsten zullen gaan naar muziekprojecten in Zuid-Afrika

Giovanca, Blaxtar, Dennis, Typhoon, Ashwin Jaydee & de Rootsriders, DJ Franky Rizardo, Kern Koppen, Joep Pelt en Eric Vloeimans (!) hebben meegedaan in een zeer speciale campagne genaamd SKOP GAT. De CD die uit deze campagne voortkwam en die alle bovenstaande ambassadeurs samen maakten met Zuid-Afrikaanse talenten, is nu verkrijgbaar!

Zuid-Afrika was groots in het nieuws dit jaar door het FIFA Wereldkampioenschap Voetbal. Maar er was meer: een bundeling van krachten in de muziek voor dit zeer speciale project waar Nederlandse internationale artiesten samenkwamen met Zuid-Afrikaans talent, hen workshops gaven en vervolgens in teams van twee, tien tracks opnamen.

Een tintelende en energetische mix van culturen is het resultaat op deze CD! Hip-hop, house, afro-soul, mbaqanga, dancehall, folk, en een vleugje jazz: met andere woorden een verrukkelijke en onweerstaanbare 'cocktail'.

Met dit project, geïnitieerd door Music Mayday, werden voor de Z-Afrikanen nieuwe deuren geopend.

Eric Vloeimans heeft het nummer ‘Images of Washington’- dat hij al eens opnam met Fay Lovsky- nog een keer opgenomen maar dan in samenwerking met de Zuid-Afrikaanse jazz zangeres Gloria Bosman. Hij zegt daarover: “Ik had zowaar de tranen in mijn ogen, en ik was niet de enige van de band. Ze zong het zoals Tina Turner het zou doen. Echt geweldig. We waren allemaal beretrots.

Giovanca was voor het eerst in Zuid-Afrika en het talent viel haar direct op, Zij schreef in haar blog (www.giovanca.nl/blog): “Talent, ik blijf me verbazen, de kleinste kids bespelen een instrument alsof ze al jaren en jaren ervaring hebben, kippenvel”.

Challenge Records bood Mayday Music aan de CD te masteren, produceren en distribueren, omdat het bedrijf het een interessant en belangrijk project vindt. Netto opbrengsten van de CD gaan naar muzikale projecten in Johannesburg en Kaapstad om zo de jonge musici te blijven ondersteunen en stimuleren. De CD is uitgekomen op het label Supertracks Records.

De teams:
Kern Koppen, EJ von Lyrik, Zuluboy & Zonke
Typhoon & Vuyo Tyolo
Joep Pelt & Black Moses Ngwenya
Giovanca & Zubz
Blaxtar & Jitsvinger
Ashwin Jaydee & EJ von Lyrik ft. Rootsriders
Franky Rizardo & RJ Benjamin
Eric Vloeimans & Gloria Bosman
Blaxtar & Zonke
Dennis & Zuluboy

meer info:
http://challenge.nl/product/1284132301