Start kaartverkoop Eurosonic Noorderslag en nieuwe Nederlandse namen

16-11-2010 @ 13:43

EUROSONIC NOORDERSLAG 12 - 15 January 2011
The European Music Conference and Showcase Festival

Zaterdag 27 november om 10:00 uur start de kaartverkoop voor Eurosonic Noorderslag 2011. Vanaf dat moment kunnen tickets voor de festivals Eurosonic (12, 13 & 14 januari) en/of Noorderslag (15 januari) worden gekocht via de bekende voorverkoopadressen van Ticket Service Nederland en in Groningen bij De Oosterpoort en Plato. Het festival verkocht in 2010 in een recordtempo van 1 dag uit.

Eurosonic Noorderslag maakt voor de aankomende jubileumeditie van het festival nieuwe Nederlandse namen bekend. In het kader van 'Dutch Impact', de focus op de Nederlandse muziekscène tijdens Eurosonic, voegt het o.a. de volgende acts aan de line-up toe: Alamo Race Track, Antillectual, Blaudzun, Daily Bread, De Staat, Death Letters, Eklin, My Favorire Scar, Paceshifters en Wende.
Het programma van Noorderslag breidt uit met 30 nieuwe namen, waaronder A Silent Express, Baskerville (Live), Beans & Fatback, Chef' Special, Kleine Viezerik, Lilian Hak, The Opposites, Palmbomen, Sef, Skip & Die en The Tunes. Een compleet overzicht van nieuwe Nederlandse namen is te vinden op www.eurosonic-noorderslag.nl.

Kaartverkoop
Tickets zijn vanaf zaterdag 27 november om 10.00 uur verkrijgbaar bij Ticketservice: www.ticketservice.nl, via telefoonummer 0900-3001250 (45 cent per minuut), bij de kassa van De Oosterpoort en de bekende voorverkoopadressen als de grotere Postkantoren, de vestigingen van Plato, Free Record Shop en VVV.

Er zijn verschillende soorten tickets voor het festival in Groningen:
– Eurosonic (Europese showcase festival), 12, 13 & 14 januari, diverse locaties: € 50
– Noorderslag (staalkaart van Nederlandse popmuziek), 15 januari in De Oosterpoort: € 50
– Passepartout voor Eurosonic én Noorderslag (12 t/m 15 januari): € 90
– Apart ticket voor 12 januari (opwarmen met aantal optredens op diverse locaties): € 5.
Houders van een CJP-pas ontvangen dit jaar op € 5 korting op de prijs van een los ticket voor Eurosonic of Noorderslag, en € 10 korting op de prijs van een passepartout (zolang de voorraad strekt). De ticketprijzen zijn exclusief servicekosten.

Om de start van de kaartverkoop te vieren treden op zaterdag 27 november in Groningen een drietal bands op. Rond 10:00 uur spelen A Silent Express bij De Oosterpoort, Makebelieve bij Plato en The Black Atlantic bij de Coffee-Company. Bij Plato Utrecht speelt op dat zelfde tijdstip I Am Oak.

Eurosonic Noorderslag vindt plaats van woensdag 12 tot en met zaterdag 15 januari 2011. Europa’s belangrijkste conferentie en showcase festival verwacht, naast vele duizenden festivalgangers, 2.800 professionals uit de Europese muzieksector. Het evenement presenteert optredens van meer dan 260 Nederlandse en Europese acts op meer dan 30 verschillende podia. Nieuw dit jaar is dat Eurosonic een dag eerder van start gaat. Op woensdag 12 januari warmt het festival alvast op met een aantal optredens in het centrum van Groningen. Diezelfde avond worden ook de European Festival Awards (voor festivals en promotors) en European Border Breakers Awards (besloten) uitgereikt.

www.eurosonic-noorderslag.nl