De enorm populaire Amerikaanse TV serie Glee is sinds 12 oktober elke dinsdagavond op primetime om 20:30 uur bij RTL 5 te zien.

De serie die in de Verenigde Staten in 2009 startte gaat over een groep scholieren die onder leiding van hun leraar een koor beginnen op de highschool waar zij op zitten. Het koor, wat bestaat uit onpopulaire scholieren, is vastberaden om op geheel eigen wijze bestaande songs nieuw leven in te blazen. Zo komen in de eerste afleveringen covers van o.a. Journey (Don't Stop Believin'), Amy Winehouse ('Rehab') en Kanye West (Gold Digger) voorbij.
Glee, geschreven en geregisseerd door Ryan Murphy (bedenker van o.a. Nip/Tuck), is in eigen land en ook in Engeland een gigantisch succes en is dan ook verantwoordelijk voor een ware Glee-gekte. Zo wordt de serie door miljoenen Amerikanen bekeken en zijn er van de nummers die in de serie gezongen zijn al miljoenen exemplaren en downloads verkocht. Ook menig beroemdheid heeft zich positief uitgelaten over de serie. Zo hebben o.a. Madonna, Barack Obama, Oprah Winfrey, Lady Gaga, Britney Spears en Amy Winehouse laten weten erg enthousiast over Glee te zijn. Zo verklaarde Winehouse: “How cool is Glee? It’s funny shit, reminds me of school…Wicked that they did 'Rehab' sounds the nuts. Thanks Glee.

Glee Cast "Glee: The Music, Volume 1"
Releasedate:     25.10.2010
Bestelnr CD:     88697540902
label/distr.: sony music
Glee nu op primetime op TV, en ook op CD