Dit najaar zal Babette van Veen voor het eerst te zien zijn in de Nederlandse theaters, ter promotie van haar vorig jaar verschenen Nederlandstalige bigbandalbum "Vertrouwelijk". In een intieme sfeer zingt Babette liedjes uit vervlogen jaren en moderne tijden. Onder begeleiding van een spetterende big band, legt ze haar leven en liefde voor muziek bloot en wordt geen onderwerp geschuwd.

Ze vertelt: "Mijn inspiratie komt voort uit de oude films en liedjes van Frank Sinatra, Dean Martin, Gene Kelly en Bing Crosby. Uren zwijmelde ik weg, terwijl ik eigenlijk mijn huiswerk had moeten maken.
Het Metro Goldwyn Mayer virus met zijn ingekleurde romantiek had mij volledig in zijn greep. Ik vind het dan ook een echte eer dat ik een paar van deze prachtige nummers mag zingen en kan vertellen over de geweldige tijd van het American Songbook.

Daarna pakken we flink uit met de nummers van mijn eigen cd "Vertrouwelijk". Mijn persoonlijke visie op de hedendaagse swing: gierend koper met een vette knipoog. Zo komen we al swingend langs schoonmoeders, verzekeringsadviseurs, zwervers, ontrouwe echtgenoten, baby's, vakantiestress, machtige vrouwen, botox en het huishouden van 'Van Veen'."

Babette zal met verschillende lokale bigbands optreden, om aan het publiek te laten zien wat een geweldig jazztalent er in hun eigen stad te vinden is. Uiteraard spelen de bands ook eigen nummers en zullen er bijzondere duetten plaatsvinden.


Babette van Veen langs theaters met lokale bigbands