ZOEKTOCHT VAN RADIO 538 NAAR NIEUW MUZIKAAL TALENT

Vrijdag 9 oktober is het zover: de finale van de derde editie van 538 Demo Duel in poppodium P60 in Amstelveen. Sinds januari is Radio 538 ieder kwartaal op zoek naar nieuw muzikaal talent in 538 Demo Duel. De derde editie begon in juli en als altijd kwam er elke week een winnaar uit de bus. Zij staan vrijdag 9 oktober in de finale, samen met de internetfavoriet, die een wildcard krijgt. In totaal strijden dus 14 kandidaten vrijdag om een muziekcontract bij 8ball Music, airplay op Radio 538 én een reis voor twee personen naar New York. Een vakjury - bestaande uit Edwin Jansen, Jeroen Nieuwenhuize en Tony van de Berkt jr. - bepaalt wie wint. De eerste editie van 538 Demo Duel is gewonnen door Falco Luneau met ‘Nobody’ en Mai won de tweede met ‘Ride’. De winnaar van de derde editie is vrijdagavond bekend. 538 Demo Duel wordt gepresenteerd door Barry Paf.

Finalisten
De weekwinnaars zijn: Farid Rislani uit Amsterdam, Sarina uit Rotterdam, William Wixley uit Amersfoort, DJ 2-Wise uit Rotterdam, Headblow uit Wateringen, Sound Shapers uit Schiedam, The Just uit Tilburg, The Socks uit Den Haag, DJ Ramonez uit Utrecht, D.I.E.P. uit Krommenie, D’Anoukki uit Asten, Alta Novum ft. TamarLiz uit Heemskerk en Hannah Gueddari uit Breda.  De muziekstijlen verschillen behoorlijk, het varieert van R&B en pop tot dance en Nederlandstalig.

De vierde ronde….
538 VIP Members kunnen via de site nu alweer demo’s uploaden voor de vierde editie van 538 Demo Duel. Alle tracks komen direct online te staan, zodat andere luisteraars ze kunnen beoordelen. Barry Paf laat elke avond twee fragmenten horen die tegen elkaar strijden. Vervolgens bepalen luisteraars door naar de studio te bellen, sms’en of msn’en wie het duel wint. De winnaar wordt bij Barry bekendgemaakt en als prijs wordt de demo helemaal gedraaid. Elke donderdag strijden de drie dagwinnaars van maandag, dinsdag en woensdag tegen elkaar in de finale waardoor er een weekwinnaar overblijft. Aan het eind van elk kwartaal knokken de weekwinnaars én de act die in die periode op de site de hoogste waardering van de bezoekers heeft gekregen - de internetfavoriet - tegen elkaar in weer een 538 Demo Duel finale.

Radio 538 organiseert deze ‘new talent’ zoektocht in samenwerking met 8ball Music, een jong en onafhankelijk muzieklabel dat artiesten als Alain Clark, Miss Montreal, Bertolf vertegenwoordigt.

Barry Paf is van maandag t/m donderdag van 19.00 tot 21.00 uur te horen bij Radio 538.

FINALE 538 DEMO DUEL IN P60 AMSTELVEEN