'Ik zie jou' is de nieuwe Nederlandstalige single van Erikah Karst die vanaf vrijdag 13 maart in de winkel ligt. Daarmee maakt de zangeres een rentree in de (Nederlandse) muziek.
'Ik zie jou' is een voorproefje op 'Eigenwijs', het eerste Erikah Karst album in acht jaar tijd. Op dit album hoor je Erikah zoals je haar nooit eerder hoorde: ouder, wijzer (maar niet minder vrolijk) en..in het Nederlands! In haar zelfgeschreven nummers en eigen tekstbewerkingen laat Erikah kwaliteit zien en horen. Het merendeel van de liedjes is van origine Italiaans, waarbij het Erikah niet om een letterlijke vertaling ging, maar om teksten die haar gevoelens in woorden vangen.

In 1997 maakt Erikah Karst met 'Grown Woman' een absoluut droomdebuut. Het album valt goed, de single 'My Heart Goes Out to You' schopt het tot
Paradeplaat en de publiciteitsmachine begint te lopen. Na een duet met Spandau Ballets Tony Hadley, een Edison nominatie en een internationale
muziekdeal verhuist de Drentse zangeres naar Londen. Na een aantal jaren in de Britse hoofdstad is Erikah nu weer terug op Nederlandse bodem en klaar om de studio in te ruilen voor de planken. 
IK ZIE JOU - Erikah Karst
Releasedatum: 13-03-2009

(dukarec/rough trade)

Hollandse nieuwe: Erikah Karst