De 20-jarige Laura Izibor, ook wel ‘the soul of Ireland’ genoemd, wordt ondanks haar jeugdige leeftijd vergeleken met grote, Amerikaanse soullegendes als Aretha Franklin, Roberta Flack en Candi Station.

De in Dublin geboren en getogen zangeres, songwriter en producer begon op haar dertiende met piano spelen en won twee jaar later de prestigieuze Ierse prijs ´2FM Song Contest New Hope´. In 2006 werd zij bekroond met de ´New Hope Award´, de Ierse Grammy, tijdens de ´Meteor Irish Music Awards´ ceremonie. Daarmee was zij de eerste artiest die deze prijs kreeg zonder dat er een plaat uit was.

Laura stort zich vervolgens op het schrijven van nummers voor haar debuutalbum, want naast een bijzonder stemgeluid heeft zij ook nog eens het talent om prachtige songs te schrijven. Door dit totaalpakket trok Izibor de aandacht van de groten uit het vak en deelde het podium met sterren als Jamie Cullum, Angie Stone en James Brown.

Tevens zijn de songs van Laura Izibor veelvuldig in de volgende TV serie’s en films te horen geweest: Grey’s Anatomy, American Idol, HBO Promos, The Nanny Diaries, Step Up 2 en recentelijk nog in de trailer voor de Will Smith film SEVEN Pounds.

Feiten
* Wellicht ken je Laura Izibor al van het NorthSeaJazz Festival 2008
* Op 4 en 5 maart a.s. staat ze in het voorprogramma van John Legend in de Heineken Music Hall
* Het album ´Let The Truth To Be Told´, ligt 27 maart a.s. in de winkels
 (warner music)
Voor meer informatie, zie http://www.lauraizibor.com/


LAURA IZIBOR: the soul of Ireland