Je gelooft het of niet, maar The Rhythm Chiefs is een superjonge band uit Nederland. Dat ze dan ook nog blues/roots muziek spelen is voor hun leeftijd vrij bijzonder. Daarbij komt dat gitarist Dusty Ciggaar afgelopen jaar de SENA Guitar Award won.

Eerste week maart verschijnt "Ships Of Wonder", het debuutalbum van The Rhythm Chiefs uit Dordrecht.
The Rhythm Chiefs bestaat dit jaar vijf jaar! Desondanks zijn de leden van de band pas 16, 17 en 18 jaar oud. Drie jonge honden dstonden tot dusver bekend als "de jongste bluesband van Nederland". Dat de jongens kunnen spelen blijkt wel uit hun inmiddels indrukwekkende lijst van optredens van de afgelopen jaren inclusief in mei 2007 een korte tournee door Polen!
Op hun album "Ships Of Wonder" is er vooral invloed uit de Texas-blues, maar ook invloeden uit de rockabilly, country en zelfs jazz. Eigenlijk een rootsplaat waarop alles klopt. Spectaculair voor zo'n jonge band met zo'n volwassen geluid. Gitaarwerk dat klinkt alsof het Stevie Ray Vaughan is. De jongste bluesband van Nederland wordt of is misschien wel de beste bluesband van Nederland.

Sinds hun eerste optreden op Koninginnedag 2003 heeft de band met veel succes gespeeld op festivals, party's in bars en andere gelegenheden in Holland en daarbuiten. Invloeden in de traditie van Stevie Ray & Jimmie Vaughan, Fabulous Thunderbirds, BB King en Jimi Hendrix, de laatste tijd zijn er andere invloeden bijgekomen van artiesten als Jeff Beck en Steve Vai, die een aparte sound toevoegen aan het originele bluesgeluid.

The Rhythm Chiefs bestaat uit:
Dusty Ciggaar (16) gitaar en zang
Dusty's favoriete band is the Paladins en zijn favoriete gitaristen Stevie-Ray en Jimmy Vaughan. Hij speelt een vintage Fender Stratocaster over een handgemaakte Valvetech amplifier.

Danny van 't Hoff (17) basgitaar
Het echte blues geluid komt van zijn 1979 Fender Precision bas over een Vox "Foundation" buizenversterker uit 1967.

Rafael Schwidessen (18) slagwerk
Zijn favoriete drummers zijn Chad Smith van the Red Hot Chili Peppers en Taylor Hawkins van the Foo Fighters.

De komende tijd is de groep te zien en te horen:
29 Feb TV kro.nl TV: Goede Morgen Nederland
29 Feb Emmen franschekroon.nl De Fransche Kroon
03 Mar Radio 6 mps.nl 4 pm Paul Harvey Show Radio 6
08 Mar Radio 2 muziekcafe.nl 4 pm TROS Music Cafe Amsterdam
15 Mar Ospel moulinblues.nl Moulin Blues 2008 Presentation
23 Mar Amsterdam tessgaerthe.com Album Launch Tess
06 Apr Vlaardingen blueskantoor.nl Cafe de Hommel
24 May Amsterdam tessgaerthe.com Private Party
07 Jun Belgium goorblues.be Goor Blues

www.rhythmchiefs.nl
www.coolbuzz.nl

Rhythm Chiefs: Supergetalenteerd bluestrio van 16, 17 en 18 jaar