Ook Ferry Corsten, The Answer en Opgezwolle bevestigd

De Nederlandse Gothic band Within Temptation en Bløf spelen dit jaar op het Dauwpop festival in Hellendoorn. Vorige week was al bekend geworden dat Ilse de Lange, Good things end en The Answer ook hun opwachting maken op het festival op 17 mei. De voorverkoop van Dauwpop start aanstaande zaterdag.
De Dauwpop organisatie staat ook dit jaar garant voor het grootste festival in Oost Nederland. Met wederom 3 podia: het Bospodium met de grote namen. Na het succes van vorig jaar is het besloten het Surprise stage te houden. Het steeds populairder wordende Enge Bos podium is ook niet meer weg te denken en zal ook weer een prominente rol vertolken in het brede aanbod.
Behalve bovengenoemde namen zijn ook de volgende artiesten reeds bevestigd. Van Keith Caputo, frontman van Life of Agony, verschijnt binnenkort zijn nieuwe (tweede) solo album. Caputo zingt ook mee op de nieuwe single van Within Temptation “What have you done”. Op Dauwpop heb je dus de unieke kans om naast Caputo’s eigen show ook het duet met Within Temptation live te aanschouwen. Als elk jaar sluit een DJ het hoofdpodium af. Dit jaar heeft de organisatie de derde DJ van de wereld weten te strikken; Ferry Corsten. Met Volbeat bedient Dauwpop traditiegetrouw de liefhebbers van Zware Metalen. Van deze jonge Deense viermansformatie verschijnt deze week de nieuwe (tweede) plaat “Rock the rebel / Metal the devil”. Deze plaat is in Aardschok reeds bekroond als cd van de maand maart. Malle Pietje & the Bimbo’s stonden op Noorderslag dit jaar en ze zijn heet. De fakkeldragers van de Nederhop, Opgezwolle, zullen net als twee jaar geleden het Surprise stage van Dauwpop in vuur en vlam zetten. Dit jaar kan Russkaja nog wel eens de verassing van het festival worden. Dit Oostenrijkse gezelschap heeft de Russische manier van leven hoog in het vaandel staan. De programmering voor het “Enge bos podium” beloofd weer garant te staan voor feest. Op dit moment zijn Nick & Simon (winnaars van de zilveren harp) bevestigd. Meer namen volgen.

Eerste namen:
Within Temptation
Ilse de Lange
Bløf
The Answer
Good things end
Keith Caputo
Ferry Corsten
Malle Pietje & the Bimbo’s
Opgezwolle
Russkaja
Nick & Simon


Kaartverkoop
Kaarten kosten in de voorverkoop 28 euro excl. voorverkoopkosten. Bezoekers kunnen op vertoon van hun entreekaart, vanaf het NS station Nijverdal gratis gebruik maken van busvervoer van en naar het festivalterrein.

Kaartverkoop gaat via Ticket Service via de grotere postkantoren, grotere Free Record Shops, VVV's en GWK's, 0900-3001250 (45 ct.p.m), www.ticketservice.nl, en via regionale voorverkoopadressen.

Dauwpop Hellendoorn
Donderdag 17 mei 2007
Terrein a/d Luttenbergerweg - Hellendoorn
Entree: € 28 (excl. Servicekosten)
Terrein open: 08.30 uur.
www.dauwpop.nl

BLØF, WITHIN TEMPTATION EN ILSE DE LANGE OP DAUWPOP 2007