door Sicco Roukema

Skid Row "Revolution Per Minute"
(SPV / CNR)
Johnny Sollinger bleek een prima vervanger van Sebastiaan Bach. Sinds de terugkeer in 2003 staat hij zijn mannetje en ook Revolution Per Minute is een prima album geworden. Skid Row blaakt nog steeds van de energie. De heerlijk vette sleazy riffs vliegen je om de oren aangewakkerd door de super strot van Johhny. Of de tijd stil heeft gestaan. Dirty rock 'n roll met een bijna punk attitude zoals die alleen in de jaren 80 gemaakt kon worden. You Lie is een goeie up-tempo country track en bewijst het spelplezier wat van deze cd afspat. Het is duidelijk dat muzikaal de hoogtij dagen niet geheel voorbij zijn. Skid Row verdient een plek

Amplifier "Insider"
(SPV / CNR)
Indrukwekkend, verslavend, hypnotiserend. Enkele termen die zeer zeker voor de nieuwe Amplifier gelden. Een album ook waar men voor moet gaan zitten. Die vele malen gedraaid moet worden om hem te snappen. Gustav's Arrival opent instrumentaal. Laag op laag wordt hier gelegd onder dwang van de hele batterij aan effecten die de band over bas en gitaar gooit. Schitterend! Maar het is niet alleen het geweldige instrumentale werk wat de band zo groots maak. Het zijn ook de ongelofelijk goeie en pakkende zanglijnen van Sel Balamir. Dat beetje hese in zijn vocalen doet het helemaal. Elysian Gold is een nummer wat zo ongelofelijk goed is opgebouwd. Van ambient naar een supurbe rocksong. Hey Tool, hier kunnen jullie nog een puntje aan zuigen. En dat is serieus. Ik denk dat Amplifier een interessantere band is dan Tool op het moment. Deze Britten weten nog veel meer spanning te leggen in de tracks. Zeker n van de muzikale hoogtepunten van het jaar.

Powerman 5000 "Destroy What You Enjoy"
(Drt / Pias)
Powerman 5000 wil op haar nieuwste CD zoveel mogelijk zieltjes winnen en daarom zijn ze wel heel erg voor commercie gegaan. Recht toe recht aan songs met een punk en glam sausje. Weer heel anders dan hun vorige platen. De liedjes zijn simpel maar catchy en klinken soms als een Sex Pistols 2006 rip off (Return To The City Of The Dead) dan wel als een MTV alternative gitaarband (All My Friends Are Ghosts). Slimme tweede vocalen, pakkende melodien, maar wel allemaal erg voorspelbaar.

ZWARE AANRADERS WEEK 43