Nomad 67 is een bijzonder strakke alternatieve rock/punk band uit Worcestershire, Engeland. De muziekstijl die Jay, Josh en Will spelen kent veel trekken van een vroege Stooges, Nirvana, QOTSA, The Sex Pistols, The Who in hun beginperiode, Blur en Elastica om maar wat namen te noemen.
De jongens schrijven al hun muziek zelf en zijn gesigned door niemand minder dan record producer Muff Murfin die in vroeger jaren ook Black Sabbath en Judas Priest onder zijn hoede nam. Samen met hem werd de eerste CD opgenomen met 15 tracks getiteld The Art Of Individuality.
Met "The Art of Individuality" heeft Nomad 67 een album neergezet waarbij de jongens absoluut overkomen als reeds gearriveerde pros die nog steeds de honger hebben om echte rock te maken.
Jay, Josh, en Will Diment komen op dit album over als een waanzinnige versie van Ash met de gevoeligheid en zangcapaciteit van Nirvana. Ondanks hun jonge leeftijd durven ze ook zeker buiten het geijkte pad te treden gezien hun keuze voor de integratie van solos in Graham Coxon stijl in hun nummers.
Jay schreef de titel track The Art Of Individuality nadat hij van school werd gestuurd omdat hij rose stroken in zijn haar had. Wie daarbij denkt aan een liedje over een grijs verleden heeft het mis, de bandleden van Nomad 67 zijn pas 15 jaar!
Op het podium kun je een spetterende set met 90 minuten eigen werk horen. Maar desnoods gaan ze daarna nog een tijdje door met covers van hun helden: Nirvana, The Kinks, The Troggs, The Foo Fighters, The Pixies, The Who, The Sex Pistols, QOTSA, Wheezer, Metalica, The Subways, Nine Black Alps, The Undertones en The Ramones, om er een paar te noemen.
De band heeft het afgelopen jaar al 40 keer op het podium gestaan varirend van een pub gig tot menig festival, was al te horen op BBC radio en heeft absoluut de toekomst voor zich.

Bezetting:
Jay Lawson Pearce: gitaar en vocals
Josh Thirlwell: bass en backing vocals
Will Dimment: drums en backing vocals

voor meer info:http://www.themusicreps.com

Engelse Punkrock band Nomad 67 brengt eerste CD uit in Benelux