door Sicco Roukema

Sepultura "Dante XII"
(Steamhammer / SPV)
Een paar maanden geleden besprak ik de Sepultura DVD en prees toen Derrick Green omdat hij de onmogelijke taak om Max te vervangen zo goed heeft gedaan. Hij heeft in al die jaren toch zijn eigen stempel weten te drukken. Wie daar toch nog aan twijfelde moet 'Dante XII' eens luisteren. De carrire met Green is langzaam opgebouwd en 'Dante XII' is de kroon op hun oeuvre. De band heeft het voor elkaar gekregen hun spijkerharde metal te optimaliseren en er naast het bekende geflirt met tribal, ditmaal ook violen en dreigende cello's aan toe te voegen. De gitaarriffs zijn verpletterend, de drums verpulverend en de sfeer agressiever dan ooit. De tijd zal leren of dit album 'Chaos A.D.' zal overtreffen, voor nu zeg ik dat hij verdomd dicht in de buurt komt. Meesterlijk!!!

Venom "Metal Black"
(Sanctuary / Castle Music / Suburban)
Venom behoort tot mijn favoriete bands en 'Welcome To Hell' en 'Black Metal' waren ware openbaringen voor mij als tiener. In 2006 is de band terug en Cronos is het enige originele bandlid. Op 'Metal Black' is de band goed op dreef. Ik zal niet zeggen vanouds op dreef, want het niveau van hun oude albums halen ze niet. Het is ook duidelijk niet de bedoeling. Cronos heeft zijn metal niet verouderd willen laten klinken en staat midden in deze jaren. Hij heeft ook geen andere stijlen willen kopieeren. Venom is nog steeds Venom en in die zin uniek. De productie is nu beter en het spel strakker. "Evil" zijn ze nog steeds en tekstueel is er niet veel veranderd met 25 jaar geleden. Ze klinken nog steeds zeer bruut. Lekker old school in een nieuw jasje!!

Guitar Wolf "Golden Black (The Best Of)"
(Must Destroy / Pias)
Guitar Wolf is hier niet bekend bij een groot publiek. Maar voor mensen die van ranzige rock 'n roll houden zijn het helden. Af en toe klinken ze net zo verrot als Sludgefeast (met wie ze een split 7 " hebben opgenomen). Trashy jaren 50 invloeden en vunzige garagerock en dat 26 nummers lang. Veel sing-a-longs in een dikke jus van fuzz gedompeld. Dit is een overzicht tot maart 2005 want toen overleed bassist Billy.Derhalve een mooi eerbetoon.

Impaled Nazarene "Pro Patria Finlandia"
(Osmose / Rough Trade)
9e studio album van de Finnen gaat als een wervelwind van start. Mijn God, 'Weapons To tame A Land' is zo ontzettend bruut en het lijkt er op of IN de punk achtige invloeden heeft laten varen voor pure deathmetal. 'Something Sinister' gooit er nog een schepje in snelheid boven op en 'Goat Sodomy' ook weer. Extremer kan het haast niet, maar dit is wel een ongehoord goed album. Alles gaat in de hoogste snelheid recht toe recht aan. Beestachtig gitaarwerk en een zeer goede productie. Top album!

Gearhead "Country"
(Gearhead / Sonic Rendezvous)
The Fun label staat er op het hoesje. Er valt inderdaad een hoop lol te beleven aan deze verzamelaar van Gearhead. Voor wie niet bekend is met het label, Gearhead grossiert in geweldige punkrock en deze verzamelaar is daar het levende bewijs van. Top bands als The Pink Swords, Riverboat Gamblers, New Bomb Turks, Electric Eel Shock en onze eigen NRA worden vergezeld van iets minder bekende goden zoals Mensen, The Lazy Cowgirls, Rock 'n Roll Soldiers, etc. Prima verzamelaar

ZWARE AANRADERS WEEK 11