De Canadese alternatieve country/blues/folk rock band Cowboy Junkies komt voor een exclusieve show naar Nederland. De groep, bestaande uit Margo Timmins (vocalen), Michael Timmins (songwriter, gitarist), Peter Timmins (drums) en Alan Anton (bas), werd in 1985 gevormd in Toronto en vergaarde veel bekendheid met hun album 'The Trinity Sessions'.

Op 19 november 2018 geeft de band een seated concert in Paard, Den Haag.

Soms begint een revolutie vanuit iets zachts. In 1988 bewees Cowboy Junkies dat er behoefte was aan een rustig en reflectief geluid. Het album 'The Trinity Session’ fungeerde in 1988 als een zachte stem die zich met kracht door het lawaai wist te drukken. Dit bleek onweerstaanbaar. De klassieker combineerde folk, blues en rock op een ongekende manier en verkocht miljoenen. Los Angeles Times benoemde het album tot een van de beste tien albums van dat jaar.

In 1990 en 1991 werd Cowboy Junkies genomineerd voor Group of the Year bij de Juno Awards. In de opvolgende jaren maakte de groep tournees door onder andere Noord-Amerika, Europa, Japan en Australië. In 2008 vierde Cowboy Junkies hun 20e jubileum, waarbij ze 'Trinity Revisited’ uitbrachten, een herziene versie van de originele 'The Trinity Session’ uit 1988.

Het nieuwe album 'All That Reckoning’, schudt de luisteraar opnieuw zachtjes wakker. Of het nu gaat over de fragiele toestand van de wereld of persoonlijke relaties, de nieuwe verzameling van liedjes moedigt de luisteraar aan om op te letten.

Met "An Evening With Cowboy Junkies” brengt de band hun mildheid in combinatie met rock naar Nederland.

Cowboy Junkies
19.11.2018 Paard van Troje, Den Haag

De kaartverkoop start op 6 juni om 10:00 uur via www.paard.nl.

Cowboy Junkies voor exclusieve show in november naar Nederland