Op 13, 16, 17 en 18 december komt het wereldberoemde Harlem Gospel Choir naar Nederland. Het Harlem Gospel Choir is het meest gerenommeerde gospelkoor in Amerika en wereldwijd. De zangers reizen de hele wereld rond om de vreugde van hun geloof door hun muziek te delen en geld in te zamelen voor goede doelen voor kinderen.

Het koor werd in 1986 opgericht door Allen Bailey, die op het idee kwam tijdens een viering ter ere van Dr. Martin Luther King Jr. in de Cotton Club in Harlem. De formatie bestaat uit de beste zangers en muzikanten uit de zwarte kerkgemeenschap van Harlem (en New York). Het Harlem Gospel Choir mocht al het podium delen met supersterren als Bono, Diana Ross, The Gorillaz, Andre Rieu en onlangs nog Damon Albarn en Pharrell Williams. Ze hebben opgetreden voor drie presidenten (Obama, Carter en Nelson Mandela), twee pausen (Johannes Paulus II en Benedictus XVI) en hebben songs opgenomen met verschillende wereldsterren als bvb. Sir Keith Richards.

Het Harlem Gospel Choir stelt moderne gospelklassiekers voor zoals ze vandaag in de zwarte kerkgemeenschap van Harlem vertolkt worden. De inspirerende gospelgezangen van het Harlem Gospel Choir zullen je raken tot in het diepst van je ziel en je naar de zevende hemel tillen, met vrije, vrolijke en inspirerende klanken. Met elke vertolking deelt het koor de hergeboorte van Harlems cultuur met het publiek. Naast de gospelklassiekers zal het Harlem Gospel Choir dit jaar ook enkele van de bekendste nummers van Beyonce ten gehore brengen.

Harlem Gospel Choir
13.12.2018 Chassé Theater, Breda
Verkoop vanaf 14.05.2018 om 11:00 via: www.chasse.nl
16.12.2018 Stadsschouwburg, Nijmegen
Kaarten zijn verkrijgbaar via: www.stadsschouwburgendevereeniging.nl
17.12.2018 Philharmonie, Haarlem
Kaarten zijn verkrijgbaar via: www.theater-haarlem.nl
18.12.2018 Oude Luxor Theater, Rotterdam
Verkoop vanaf 19.05.2018 om 9:30 via: www.luxortheater.nl

Harlem Gospel Choir voor vier shows naar Nederland