Hiphopartiest Bryson Tiller komt voor een headline show naar Nederland. Tiller is een van de meest succesvolle nieuwkomers aan het R&B-firmament en is op 24 oktober in Amsterdam in het kader van zijn 'Set It Off’-tour. Zijn pas verschenen album ´True To Self´ staat daarbij centraal, maar ook het beste van ’T R A P S O U L’ zal in AFAS Live voorbijkomen. Het voorprogramma van het door Greenhouse Talent en Puna gepresenteerde concert wordt verzorgd door neo-soulzangeres SZA.

Bryson Tiller scoort momenteel wereldwijd een hit met 'Wild Thoughts’ waarvoor hij samenwerkte met DJ Khaled en Rihanna. Eind mei kwam zijn langverwachte tweede album 'True To Self’ uit dat direct naar #1 schoot in Billboard’s albumlijst. Niet vreemd, want 'True To Self’ staat boordevol zwoele nummers waarbij Tiller laat horen de combinatie van trap met R&B volledig in de vingers te hebben. Een album vol uitgekiende R&B-samples en 'verslavende refreintjes’ volgens hiphopmagazine XXL Mag en "one of the biggest records of the summer, if not the year”, aldus Variety.

Trapsoul belofte
Er zijn maar weinig artiesten die een label-aanbod van superster Drake afslaan om zelfstandig voor succes te gaan. De 24-jarige Bryson Tiller deed het! Net als zijn Canadese collega weet Tiller als geen ander hoe je de wat hardere sound van trap kan combineren met zijdezachte R&B. Met zijn toepasselijk getitelde debuutalbum ’T R A P S O U L’ lost de Amerikaan in 2015 direct alle beloftes in die zijn gemaakt met zijn eerste single 'Don’t’, die meer dan 35 miljoen keer werd gestreamd op Soundcloud en op YouTube over de 225 miljoen (!) plays zit.

De naam van Tiller is in korte tijd gevestigd: Rolling Stone noemt Tiller een van de '10 New Artists You Need To Know', en online hiphopmagazines als Complex en The Root noteren ’T R A P S O U L’ als een van de beste albums van het jaar. Het multitalent wordt vervolgens een veelgevraagde gastzanger/rapper op nummers van onder andere DJ Khaled en Travis Scott en wint bij de prestigieuze BET Awards de prijzen voor 'Best New Artist’ en 'Best Male R&B/Pop Artist’.

SZA & special guests
Tiller tourt niet alleen. Het voorprogramma wordt verzorgd door nog nader bekend te maken special guests en Solána Rowe, beter bekend als neo-soulzangeres SZA. De Amerikaanse zangeres en songwriter scoort momenteel hoge ogen met haar in juni uitgekomen debuutalbum 'Ctrl’ waarop onder andere Kendrick Lamar, Travis Scott en Isaiah Rashad meedoen. Het album haalde een nummer 3-notering in de Billboard 200 albums chart. SZA’s slow jams kunnen rekenen op lovende recensies van onder andere The New York Times, The Guardian en Pitchfork.

Bryson Tiller
24.10.2017 AFAS Live, Amsterdam

 

Bryson Tiller en SZA naar AFAS Live