Begin maart is het nieuwe album van de Rotterdamse indie rock-band My Own Army uitgebracht.
Na een periode van 3 jaar optreden in veel zalen, café's om vooral hard te werken aan hun live perfrmance was de band het afgelopen jaar vooral veel actief in de studio om het tweede album op te nemen. Die opnamen vonden plaats in hun eigen opname studio op een hele inspirerende locatie, nl. een staalkabelfabriek.
Het resultaat is het 2e album 'Too many faces'.
Het album kan omschreven worden als sfeervol, maar ook ruw, met sterke teksten, waarbij vooral inspiratie is opgedaan dankzij bands als Elbow, Soundgarden, Tool en Oceansize.
Uiteraard gaat met de lancering van het nieuwe album weer flink worden opgetreden. De officiele lancering van het album vindt live plaats op 3 april in Rotown Rotterdam en zal via het live circuit in Nederland ook leiden naar Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Bij het beluisteren van het album is al direct bij de openingstrack duideijk dat de band een goede live reputatie heeft opgebouwd. Het klinkt als een klok, ruw, rauw zo je wilt, maar absoluut supersterk. Dit is live zeer prettig om te zien en te horen. t Zit gewoon goed in elkaar, natuurlijk zal menigeen weer gaan roepen 'bijna on-Nederlands goed', nee niet doen! Dit klinkt goed en moeten we niet een stempel op drukken. Spelen jongens, veel spelen, lekkere muziek blijven maken en bouwen aan die live reputatie. Volop kansen zou ik zeggen, zeker in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, maar ook kansrijk in Scandinavië. Tip: Neem je tijd, en ieder optreden is meer dan goed! Gebruik de social media goed. Ze weten wat rocken is in Rockerdam !

Fragmenten van de nummers en ‘the making of’ van het album zijn te zien in de trailer

Het nummer ‘Painting By Numbers’ zal de officiële single van het album worden.

Herman de Kok - zang/gitaar
Vincent Hekkert - gitaar/backing Vocals
Sven Spierings - drums/backing Vocals
Ferry Westdijk - basgitaar

label: RVP records

https://www.facebook.com/myownarmy
http://www.myownarmy.nl/

https://twitter.com/myownarmyrocks

Too Many Faces’ is zowel fysiek als digitaal te verkrijgen.
downloadlink album

live:
23.03.2014 Middelburg Schuttershof NL
03.04.2014 Rotterdam Rotown (album launch) NL
21.06.2014 The Hague Paard van Troje (cafe) NL

 

My Own Army rocks !