Voortvarende electro rockers Infadels zijn terug met nieuw studio album

The Future of The Gravity Boy’ - de albumtitel is een metafoor voor de constante obsessie die Infadels heeft met tegenstellingen als man versus machine, voortgang versus geschiedenis en computers versus gitaren.

Op dit derde studio album werkte Infadels samen met producer Alex Metric die er voor zorgde dat de band nieuwe muzikale grenzen opzocht en tevens dieper kon ingaan op de dance sound die ze op eerdere albums al verkenden. Op ‘The Future of The Gravity Boy’ worstelt Infadels met onvoorspelbare analoge synths en effecten en zet daarmee een sfeer neer waarin de mens in gevecht lijkt te zijn met de knipperende en piepende machines om hem heen.

De eerste single ‘From Out Of The Black Sky’ komt uit op 16 mei en vertelt het Infadels verhaal in een notendop; als alles om je heen uit elkaar valt is er een kans om iets nieuws en moois te creëren. Andere tracks op het album gaan in op thema’s als de ruimte (‘Jupiter 5’), de liefde voor muziek (‘Violent Oblivion’) en relaties (‘We Get Along’). Deze verschillende thema’s worden ondersteund door een sound en visie die passen in het huidige tijdsbeeld en maken van ‘The Future of the Gravity Boy’ een zowel opbeurend als spookachtig geheel.

Het eerste, inmiddels klassieke Infadels album ‘We Are Not The Infadels’ kwam uit in 2006 en was meteen een enorm succes. De band tourde non stop en verdiende daarmee een reputatie als “hardst werkende band”. De hits ‘Can’t Get Enough’ en ‘Love Love Semtex’ maakten van Infadels de grootste Britse band in Europa. In 2006 en 2008 overweldigde Infadels het Nederlandse festivalpubliek op Lowlands en versloegen ze N*E*R*D en The Foo Fighters in de eindejaarslijstjes.

‘The Future of The Gravity Boy’ is vanaf 19 maart 2012 digitaal beschikbaar. Vanaf 21 mei 2012 zal ‘The Future of The Gravity Boy’ ook in de winkels verkrijgbaar zijn. Bertus is verantwoordelijk voor de distributie in de Benelux.

Track Listing INFADELS - 'THE FUTURE OF THE GRAVITY BOY':

1. From Out Of The Black Sky

2. The Future Of The Gravity Boy

3. Ghosts

4. We Get Along

5. Violent Oblivion

6. Encounters Of The First Kind

7. Mercury Rising

8. Jupiter 5

9. Explain Nothing

10. 5:03

http://www.infadels.co.uk/

www.twitter.com/infadels

Nieuw album Infadels