Tom Smith (Editors) en Andy Burrows (ex-Razorlight, I Am Arrows) brengen onder de naam Smith & Burrows op 28 november een kerstalbum met de naam: “Funny Looking Angels”. Wat begon als twee vrienden die vaak bij elkaar over de vloer kwamen en daarmee ook ontspannen in de de thuisstudio’s dingen uitprobeerden, ontwikkelde zich in 10 liedjes met een kerstthema. Nu is het zover: Een kerstalbum van Smith & Burrows.

De twee mannen zijn al jaren goede vrienden, wiens kroegbezoeken regelmatig eindigen bij een van beide thuis om daar verder te praten over favoriete nummers en hoe de onschuld van kerst nummers verloren is gegaan zijn door het gebruik in reclames en andere media. Smith & Burrows kwamen op het idee om het helemaal anders te doen, om weer een écht Kerstalbum op te nemen, met het gedachtegoed van Kerst in zijn waarde latend.

Dat is het idee achter “Funny Looking Angels”, een album ontstaan uit vriendschap en de liefde voor klassieke Kerstnummers. Het is dan ook geen verrassing dat, naast eigen nummers, er ook covers op het album te horen zijn zoals “Only You” van Yazoo, “Wonderful Life” van Black en titeltrack “Funny Looking Angels” van cultband Delta. Daarbij is er ook een bijzonder gastoptreden van Agnes Obel die het eindnummer “The Christmas Song” met Tom vertolkt.

“Funny Looking Angels” schroomt niet om de klassieke Kerststijl te gebruiken met achtergrondkoren, strijkers en tekstuele verwijzingen naar winter en Kerst, het is echter geen parodie geworden op Kerst. Het is een eerlijk album van twee mannen met een ideaal. Een ideaal om Kerst weer terug te brengen naar haar oorspronkelijke gevoel, een gevoel van samenhorigheid.

Smith & Burrows zullen in Nederland ook optreden tijdens Crossing Border in Den Haag op donderdag 17 november.

Live:
Smith & Burrows @ Crossing Border
Donderdag 17 november (19.45 doors, 20.30 aanvang)
Grote zaal van de Koninklijke Schouwburg

Funny Looking Angels
release: 28 november
label: pias
http://www.smithandburrows.co.uk/
Kerst album van Tom Smith (Editors) en Andy Burrows (I Am Arrows)