Alma Nieto is al een tijdje bekend in het vak. Geboren en getogen in Den Haag, maar toch half Spaans. Al vele jaren is ze actief als achtergrondzangeres, maar tegenwoordig staat ze ook regelmatig op de voorgrond als solo-artiest. Ook heeft ze verschillende TV-leaders/reclames ingezongen.
Alma is Spaans voor 'ziel' : Een toepasselijke voornaam voor deze Spaans-Nederlandse Lady. Ze werd ontdekt door de Amerikaanse producer/componist Tom Salisbury, bekend van o.a. The Pointer Sisters, Boz Scaggs, Van Morrison en Nathalie Cole.
In 1994 behaalde zij met een prachtige vertolking van het lied "Hijo de La Luna" de tweede plaats in de finale van de Hennie Huisman soundmixshow. Mede door dit optreden werd ze vanaf 1995 tot op heden leading lady in de bekende dinnershows van Frank Wentink. Naast deze shows was zij wekelijks te zien in de TV show "Het gevoel van" waar zij op fantastische wijze de grote hits uit de jaren 60, 70 en 80 ten gehore bracht naast presentatrice Marjolein Keuning.
Begin 1998 wordt contact gelegd met het beroemde Rosenberg Trio. Zij vragen Alma om twee nummers op hun album 'Noches Calientes' te zingen.
In het seizoen 2001-2002 werd zij gevraagd om de theatertour van het Malando orkest vocaal te ondersteunen en treedt zij wekelijks met dit geweldige orkest op in theaters in Nederland en België.
Door haar uitstraling en haar prachtige stem is Alma een graag geziene gast op vele evenementen waar zij een bijzondere combinatie brengt van Spaanse en Engelstalige en soms ook Nederlandstalige nummers. Van mooie ballads tot swingende dance-classics!

Onlangs bracht ze haar nieuwste single uit, in het Nederlands. "Ik was van jou" is geschreven door Daniel Betancourt & Gustavo Santander. Nick Nielsen maakte de Nederlandse tekst.
Het nummer is geproduceerd door Marcel Schimscheimer en is opgenomen in de Highland Studios Loosdrecht. 

http://www.almanieto.nl/

download

Alma Nieto: 'Zingen omdat het mijn passie is'