De Vlaamse zanger en komiek URBANUS speelde in het theaterseizoen 2013-2014 in de Nederlandse theaters 60 nagenoeg allemaal uitverkochte voorstellingen van zijn show URBANUS ZELF!. De recensies waren als vanzelfsprekend lovend en daarom voegt URBANUS er nog 30 shows aan toe. Maar URBANUS zat niet stil in Vlaanderen.

Tot grote verrassing van zijn vele fans kwam URBANUS met een heuse rockshow op de proppen. Met als begeleidingsband De Fanfaar deed Urbanus 15 shows op diverse festivals in Vlaanderen met de titel Urbanus & De Fanfaar. Dit smaakte naar meer en de boekingen voor het festivalseizoen 2015 zijn meteen van start gegaan.

Maar eerst doet URBANUS een kleine theatertournee in de Nederlandse theaters waarvan een deel als reprise te boek staat. Dus heeft hij weer zijn Hollandse schoenen aangetrokken en komt hij de Nederlanders nog eens verblijden met een intussen perfect gefinetunede show. De show is een best of met hits als “Hittentit”, “Madammen Met Een Bontjas”, “Quand Les Zosiaux Chantent Dans Le Bois”, “Bakske Vol Met Stro”, “1-2-3 Rikke Tikke Tik”, “Poesje Stoei”, doorspekt met een paar nieuwe nummers. De liedjes worden aan mekaar geveterd met splinternieuwe sketches, oneliners, twoliners en visuele onnozelheden. Een feest van herkenning. Vrees dus niet, hij lijkt nog steeds op zichzelf.

Er staan 30 voorstellingen gepland van Hengelo tot Rotterdam en Groningen tot Beverwijk. Er staat slechts een try-out geboekt en wel te Panningen (DOK6) op vrijdag 4 oktober 2014 maar deze voorstelling was meteen uitverkocht. De kaartverkoop via de theaters voor alle voorstellingen is reeds begonnen. Kaartverkoop alleen rechtstreeks bij de kassa van de theaters. Sommige shows zijn al uitverkocht.

http://www.urbanusfan.be/

Urbanus komt even buurten in de Nederlandse theaters