14 december heeft de Nederlandse band BRUUT! voor de eerste keer in België gespeeld tijdens het internationale muziekfestival Glimps. Aan het festival, dat plaatsvond in Gent, deden meer dan 70 bands uit allerlei uithoeken van Europa mee. Zij presenteerden zich door middel van optredens op diverse plekken door de stad.

Het tweedaagse showcase festival is dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Het publiek is ook ditmaal meegenomen op een muzikaal parcours langs maar liefst 12 verschillende locaties in de Gentse binnenstad. Van de kleine intieme clubs tot de meer prestigieuze concertzalen. BRUUT! speelde in de oudste nog bestaande bioscoop van Gent; Studio Skoop. De locatie werd speciaal voor deze gelegenheid vrijgemaakt.

North Sea Jazz Festival uitzending
Afgelopen zomer stond BRUUT! op het North Sea Jazz Festival. Dit optreden wordt zondagochtend 23 december van 00.10 – 00.30 uur uitgezonden op Nederland 2 in het programma ‘Soul & Jazz’.

Trouw recenseerde: ‘’BRUUT! dat de grootste verrassing was van de jongste generatie. De saxofonist mag met recht de nieuwe Benjamin Herman genoemd worden. Hopelijk staan zij volgend jaar op een groter podium op North Sea jazz.’

NRC recenseerde: ‘’Lang verwacht, toch gekomen. En dat gold niet alleen voor het optreden van de Nederlandse band Bruut! op het North Sea Jazz Festival en in het NRC Jazz Café, maar ook voor hun debuutalbum. Begin dit jaar was ‘ie er, met dertien eigen composities. “Superjazz” noemde saxofonist Maarten Hoogerhuis de voortdenderende trein van jazz, rhythm & blues en pop.’’

https://twitter.com/bruutmusic

http://www.bruutmusic.com/

downloadlink album

 

Bruut! op internationaal muziekfestival in België