De afgelopen periode was rapper RBDJAN niet alleen bezig met het afronden van de korte film ‘Linkerbaan’, ook werd de videoclip bij zijn huidige single ‘Hou van Amsterdam’ opgenomen. De rapper werd bekend door de Amsterdamse rapgroep THC en bracht in 2011 zijn eerste solo-album ‘De Onderbaas’ uit. Bij het grote publiek werd RBDJAN bekend door zijn deelname aan het tv-programma ‘Ali B Op Volle Toeren’.

Over de autobiografische korte film ‘Linkerbaan’, die 18 februari in première gaat tijdens ‘Achievers XL’, zegt RBDJAN het volgende: “Linkerbaan gaat over een periode uit mijn leven waarin ik dealde. Ik wil niets verheerlijken, met deze film wil ik duidelijk maken dat het leven geen keerzijdes kent. Niets is wat het lijkt. Ik wil de jongeren laten zien dat er andere manieren zijn om positief door het leven te gaan. Ik hoop dat door middel van deze film, zij leren van mijn fouten.” Niemand minder dan Peter Faber speelt een gastrol in ‘Linkerbaan’, die is geproduceerd door Opslaan Als. Hoe de film tot stand kwam zie je hier.

Hou van Amsterdam’, featuring Lange Frans, Mick Harren & Piet Schmidt, is afkomstig van het album ‘De Onderbaas’ en het officieuze nieuwe Amsterdamse volkslied. “Ik hou van onze hoofdstad en het is mijn favoriete nummer van het album”, aldus RBDJAN. 

Achievers XL’, waar ‘Linkerbaan’ in première gaat, heeft als thema ‘Literatuur en hiphop ontmoeten elkaar’. Artiesten van het Top Notch-label en schrijvers van Lebowski zullen er optreden, waaronder JAH6, Sef, Fresku, Dio, Omar Dahmani, James Worthy, Henk van Straten en Johan Fretz. ‘Achievers XL’ maakt onderdeel uit van de nieuwe clubavond ‘Helemaal Melkweg’.

http://rbdjan.nl

http://twitter.com/#!/rbdjanwsm

Nieuwe videoclip en korte film van RBDJAN