Downloads van talking heads

Live Chicago: August 28, 1978

Label: Cult Legends
Release Datum: 02/10/2017
Totale speelduur: 00:54:10
Formaat: MP3

Koop Album: € 10.15

Nieuwsberichten van talking heads

07-11-2016 @ 12:54

In november 2016 presenteert Tamara Woestenburg haar compromisloze album ‘The Colony’ dat zij samen met de Amerikaanse muzikant/ producer Kramer opnam (bekend van onder andere de Pulp Fiction soundtrack, Daniel Johnston, Low en Sufjan Stevens).

Kramer ontdekte Tamara online en benaderde haar via social media omdat hij graag met haar samen wilde werken. Via Skype werkten Kramer en Tamara drie maanden aan het album, en namen de liedjes in 9 dagen op bij Tamara thuis in Rotterdam. Het resultaat i...

lees verder...

23-02-2015 @ 12:29

Van 21 t/m 23 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen “A Campingflight to Lowlands Paradise” plaats. 

Vrijdag 21 augustus gaat de 23ste edite van start en kunnen 55.000 bezoekers genieten van drie dagen vol muziek, theater, film, literatuur, wetenschap en nog veel meer. Er zijn nieuwe muziekacts aangekondigd:

Interpol: Tijdje terug alweer, dat Interpol het Lowlandsprogramma sierde. Maar het was ook even geleden dat er een nieuw Interpolalbum op stapel stond – en di...

lees verder...

26-10-2013 @ 22:39

The Foals komen uit Oxford, Engeland. De band is actief sinds 2005 en bestaat uit 5 man: zanger, gitarist Yannis Philippakis, bassist Walter Gervers, gitarist Jimmy Smith, toetsenist Edwin Congreave, en drummer Jack Bevan.

In 2008 verschijnt hun debuutalbum ‘Antidotes’, gevolgd door ‘Total life forever’ (2010), het mixtape-album ‘Tapes’ en februari 2013 het meest recente album ‘Holy Fire’.

Van ‘Holy Fire’ verscheen al eerder de succesvolle single ‘My Number’ dat de rand van de Engelse Top 20 wi...

lees verder...

05-06-2010 @ 12:05
The Foals, het vijftal uit Oxford, Engeland, heeft een geweldig tweede album afgeleverd, getiteld Total Life Forever. Hun eerste CD Antidotes werd door de alternatieve muziekpers omarmd, maar ondanks een vermelding in BBC SOUND OF 2008 (waar o.a. MGMT, Adele, Duffy, Ting Tings en Vampire Weekend hun gelijken waren) en een #3 entry in de UK Charts bleef een wereldwijde doorbraak uit. Ook Total Life Forever heeft inmiddels de derde positie in de Engelse charts bereikt. Bloc Party en zelfs de vo...

lees verder...

06-05-2010 @ 16:40
Paul en Ross Godfrey, ex-producers van David Byrne (Talking Heads), maakte van MORCHEEBA de meest groovy elektronische pop act midden jaren ’90. Na hun album 'Dive Deep' in 2008 zal er op 7 juni 2010 wereldwijd hun zevende en laatste album 'Blood Like Lemonade' uitgebracht worden.

'Blood Like Lemonade' zullen Sky Edwards vocals bevatten, waarmee Morcheeba terugkeert naar hun oorspronkelijke samenstelling.

Om het met de woorden van Paul Godfrey te beduiden: ‘’This is the record we should have ma...

lees verder...

26-03-2010 @ 12:40
Voormalig frontman van de succesvolle Amerikaanse band ´The Talking Heads´, David Byrne, is een opmerkelijke samenwerking aangegaan met de Britse Fatboy Slim (Norman Cook). Dit heeft geresulteerd in een fantastisch album dat bol staat van de duetten met de meest uiteenlopende wereldartiesten op het gebied van indie rock, alt country, R&B en pop. De droomsamenstelling qua muzikanten bestaat onder meer uit Florence Welch (Florence & The Machine), Tori Amos, Cindi Lauper, Roisin Murphy, Santigol...

lees verder...

13-02-2010 @ 12:31

Voor zijn eerste studio album in acht jaar besloot Peter Gabriel het eens over een andere boeg te gooien. Het album 'Scratch my back' bestaat volledige uit covers van zijn favoriete artiesten. Gabriel heeft de covers conceptueel benaderd. Hij heeft zijn stem gecombineerd met enkel en alleen met orkest. De nummers zijn dus ontdaan van gitaar en drums. De CD ligt vanaf vrijdag 12 februari in de winkels.
Dit jaar zal Peter Gabriel met dit concept een beperkt aantal optredens verzorgen in een sele...

lees verder...

18-07-2009 @ 13:10

De Amerikaanse singer-songwriter Shawn Colvin debuteerde in 1989 met zijn album "Steady on" dat in de US direct goud werd, mede dankzij de radiohit "Steady on". Zijn 2e album verscheen in 1992 "Fat City", gevolgd door "Cover Girl" in 1994 en het live-album "Live '88" in 1995.
In 1996 verscheen het album "A few small repairs" waarop de hit "Sunny came home" dat de Top 10 in de US haalde. Het album werd platina.
Hierna verschenen de album "Holiday songs and lullabies (1998), "Whole new you" (200...

lees verder...

07-05-2009 @ 10:31
De eerste namen voor het Metropolis festival zijn bekendgemaakt. Het gratis festival, dat zich in eerste instantie richt op vernieuwende popmuziek, wordt op 5 juli in het Zuiderpark te Rotterdam gehouden. Naast The Asteroids Galaxy Tour (DEN), zijn nu ook de volgende bands bevestigd:

Ella Bandita (NL), Face Tomorrow (NL), Budos Band (USA), Baddies (UK), Golden Silvers (UK), Fucked Up (CAN), Textures (NL), Portugal. The Man (USA), Winne (NL), Dio & The Madd (NL) en Rolo Tomassi (UK).

Er wordt mo...

lees verder...

06-05-2008 @ 11:39

In Scandinavië is de Deense indie/electro pop-band Oh No Ono al flink aan de weg aan het timmeren. Grote zomer-festivals als het Zweedse Hultsfred, het Noorse Lost Weekend en het Deense Roskilde werden aangedaan en de catchy sound van deze formatie was ook al goed voor een aantal hit-singles in Noord-Europa. In mei komt Oh No Ono deze kant op voor live-optredens en vooruitlopend op dat feit wordt nu hun debuut-album “Yes” hier uitgebracht. Deze cd staat bomvol catchy electro-pop. Een moderne ...

lees verder...

28-06-2007 @ 12:54

Energiebedrijf Essent presenteert op Lowlands 2007 de 12e lichting Essent Award winnaars. Elk van deze vijf acts Moke, Malkovich, Marike Jager, MeloManics en Blaxtar krijgt de unieke kans om zich in de kijker te spelen, ontvangt een promotiebudget van 5.000 euro en kan rekenen op veel media-aandacht. Over Moke, een op Britse leest geschoeide popband, zegt de jury o.l.v. Jan-Douwe Kroeske: “We kenden de individuele kwaliteiten van een aantal van de Moke-bandleden al, maar dat deze nieuwkomer m...

lees verder...

26-03-2007 @ 14:33
Met een Grammy Award voor ‘Best New Artist 2005’ op zak brengt Maroon 5 op 18 mei hun langverwachte nieuwe album uit. “It Won’t Be Soon Before Long” is de opvolger van “Songs About Jane” uit 2002 waar wereldwijd meer dan tien miljoen albums van verkocht werden. Het nieuwe album is “sexier and stronger,” aldus zanger Adam Levine, die de iconen uit de jaren ’80 zoals Prince, Michael Jackson en Talking Heads als inspiratie bron noemt.  
“It Won’t Be Soon Before Long” werd thuis opgenomen, met pro...

lees verder...

06-03-2007 @ 14:27

Susana Baca "The soul of black Peru"
2 april 2007 - live in Amsterdam
Susana Baca is ´the grand dame´ van de Peruaanse muziek. Zij is een artieste die behoort tot een nieuwe generatie Peruaanse zangers die put uit de schaduwen van het verleden. Ze maakt haar persoonlijke missie van het vergaren van meer erkenning voor de Afro-Peruaanse cultuur waar ze zelf met beide benen in staat. In haar muziek levert het een schitterend prisma op van traditionele verhalen, melancholische, soulvolle melodieën...

lees verder...

19-02-2006 @ 12:52
Hij was er bijna niet geweest, de tweede Lemon CD, getiteld Hey since were not rich and famous wed appreciate it very much if you choose to support us and pay for our music. If you download it for free, could you do us the favour to spread it to all your friends?. Respect!.
Een studio waar de crew ruzind uit elkaar ging, een gebroken rug van n van de bandleden, technische problemen met de conversie van analoge opnamen naar digitale bestanden en andere ellende leverde enige vertraging op ...

lees verder...

16-08-2005 @ 00:47
Een typisch Brits fenomeen: de reputatie snelt de band vooruit. En zo kan het gebeuren dat het Londense The Rakes al zijn aangekondigd als n van belangwekkendste Britse bands van de laatste jaren. Hoewel het debuutalbum van het kwartet, dat zo lijkt weggelopen uit de bibliotheek van de universiteit in Londen, nu pas verschijnt, heeft de eerste single - het van de Retreat EP afkomstige Retreat- het publicitaire voorwerk al verricht. Ook hebben ze al getourd met geestverwanten Bloc Part...

lees verder...