Swinging Soul Machine keeps the soul alive

05-04-2006 @ 10:45

The Swinging Soul Machine is n van de weinige, nog originele soulbands in Nederland. Sinds de beginperiode van de soul vertolken zij deze muziekstroom uit de 60's en 70's en nog steeds weten ze met hun dynamische en energieke shows ieder optreden tot een bruisend en swingend evenement te maken. Binnenkort kan een ieder dit opnieuw zelf ervaren tijdens de twee voor publiek toegankelijke concerten die de band zal gaan geven.
Op Koninginnedag 29 april zal de Swinging Soul Machine een optreden geven in Capelle aan den IJssel. Tussen 12:00 en 14:00 verzorgt de band een optreden in het park bij buurtcentrum 't Klavier (Wijk Schollevaar). Daarnaast zal de Swinging Soul Machine op 19 mei a.s. op het podium staan tijdens de Libelle Zomer-week in Almere.
De Swinging Soul Machine heeft een roemrijk verleden een bestaat al meer dan 30 jaar. Begonnen als vertolker van de soulhits uit de jaren '60 en '70 - van Otis Redding en Sam & Dave tot en met Edwin Starr, Eddy Floyd en alle andere - begon de band na de komst van zanger Iwan Groeneveld (beter bekend als 'Spooky') ook met veel succes aan het schrijven en spelen van eigen werk. De eerste single die werd uitgebracht was 'Nobody Wants You' met op de B-kant het instrumentale 'Spooky's Day Off'.
Het was juist die B-kant die een gigantische hit in Nederland en Belgi opleverde. 'Spooky's Day Off' stond veertien weken in de Top-40 waarvan zes weken op de tweede plaats en werd ook zeer veel gedraaid en gekocht in Engeland, Duitsland en Frankrijk. Tot 2004 mocht 'Spooky's Day Off' zich zelfs verheugen op een plaats in de Top-2000.
The Swinging Soul Machine is niet alleen een begrip in de Nederlandse muziekwereld. Ook de grote soulsterren uit de 60-er en 70-er jaren wisten en weten de band te vinden. Zo ging de Swinging Soul Machine al 'on tour' met grootheden als Percy Sledge en The Trammps. Ook vroeg niemand minder dan 'The Godfather of Soul' James Brown aan the Swinging Soul Machine om het voorprogramma van zijn show te verzorgen.
Naast de vele optredens die the Swinging Soul Machine als soloband verzorgt begeleiden zij ook artiesten als The Supremes, Sister Sledge, The Three Degrees, Jimmy 'Bo' Horne, Eddy Floyd en C.B. Milton tijdens hun shows
The Swinging Soul Machine is nog steeds een band zoals een echte soulband behoort te zijn. 11 man sterk en compleet met een geweldige blazerspartij en achtergrond-zangeressen verzorgen zij enerverende en dynamische soulshows waarbij alle bekende soulhits uit de sixties en de seventies de revue passeren.

Websites: Swinging Soul Machine http://www.swingingsoulmachine.com/