Online stemprocedure Pop Media Prijs 2016 van start!

13-10-2016 @ 17:49

Vanaf komende week is het voor alle professionals in de Nederlandse Pop Media Sector weer mogelijk online hun stem uit te brengen op een kandidaat voor de Pop Media Prijs 2016.

Klik hier om naar het stemformulier te gaan.

Deze link zal open staan tot en met 1 november 2016, waarna een eindlijst zal worden opgemaakt op basis van alle stemmen tot dat moment. Deze lijst wordt daarna ‘ter advies vanuit het werkveld’ meegegeven aan de jury van de Pop Media Prijs die uiteindelijk het laatste woord zal hebben.

Medio december 2016 worden de drie genomineerden voor de prijs bekend gemaakt en in januari, tijdens Noorderslag 2017, zal de uiteindelijke winnaar worden gehuldigd.

De Pop Media Prijs heeft als doel de stimulering van de Nederlandse popjournalistiek in de breedste zin van het woord. De prijs wordt uitgereikt voor het gehele oeuvre van een popjournalist waarbij vooral wordt gekeken naar bijzondere prestaties in het afgelopen jaar. Kandidaten zijn individuen, of in een enkel geval initiatieven of projecten, vanuit alle geledingen van de media: pers, boeken, radio, tv, online media, documentaires, film, fotografie. Hierbij gaat het in alle gevallen om publicaties met als onderwerp popmuziek.

De jury bestaat dit jaar uit: Gijsbert Kamer (Popjournalist de Volkskrant, juryvoorzitter), Tim Knol, Wilbert Mutsaers, Yolanda Ulger (PIAS), Atze de Vrieze (VPRO 3voor12) en de winnaar van de Pop Media Prijs 2015, Rutger Geerling.

De Pop Media Prijs bestaat uit een geldbedrag van € 2.500,-, dat door Hogeschool Inholland beschikbaar wordt gesteld.

Eerdere winnaars van de Pop Media Prijs waren o.a. Jip Golsteijn, Tom Engelshoven, Anton Corbijn, Martin Bril, VPRO’s 3voor12, Lex van Rossen, Leon Verdonschot, Leo Blokhuis, Jan van der Plas, Sander Donkers, Eric Corton, DWDD recordings, Saul van Stapele, Mark van Bergen, Rutger Geerling en Mary Go Wild.